Öğrenci kategorisi
‘Joiner’
Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden Burak Koçak’ın ‘Joiner’ projesi, mermeri ahşapla buluşturuyor. Tasarımda, tek bir ana modül ile tabureye, masaya, sehpaya, kitaplığa ve hatta aydınlatma elemanına dönüşebilen modüler bir yapı oluşturulmuş.
‘Chimera’s Tone’
Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden Burak Şenkardeşler, öğrenci kategorisinde ikinci olan projesinde, doğal taşların yüksek ısı iletiminden yararlanıyor. Burak Şenkardeşler, ‘Chimera’s Tone’ isimli tasarımında, doğal taşların arasından geçen ısı iletimi yüksek boruları, odadaki radyatöre bağlıyor ve böylece kış için zeminin ısınmasını sağlayarak doğal taşı yaz-kış kullanışlı hale getiriyor.
Public Stone
Üçüncülük ödülünü alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Gözde Nalçacı ise ‘Public Stone’ tasarımıyla kamusal alanda insanların dinlenme, bekleme, oturma, okuma, haberdar olma gibi ihtiyaçlarına aynı anda cevap verebilecek 'çok amaçlı' bir proje öneriyor. Andezit taşından yaptığı tasarımda, farklı ihtiyaçlara uygun çeşitli boşluklar oluşturan Nalçacı, bu boşluklar sayesinde eserini sokak kütüphanesine, oturma alanına, afiş duvarına ve turistler için rehberlerin konulabileceği bir alana dönüştürüyor. Public Stone, içine yerleştirilen spotlarla, akşamları da kullanılabiliyor ve çevreyi de aydınlatıyor.
‘Sto Piksel’
Uludağ Üniversitesi Mimarlık bölümünden Alper Gönül ve Reha Can Yılmaz’ın projesi ‘Sto Piksel’, binaların cephelerine reklam için uygulanan bir sistem. Mansiyon ödülüne değer bulunan ve kare yüzeyli taşlardan oluşan sistemle, dış cephelerde firmaların logosu, sloganları, ürün görselleri oluşturuluyor ve böylece 3 boyutlu reklam olanağı sağlanıyor; reklamın gölge ve ışıkla oluşturduğu etki de artırılıyor. Sto Piksel sistemi, her yeni reklamda maliyet gerektirmeden cephedeki taşların farklı kademelendirilmesiyle de değişebiliyor.
Mermer Bahçe
Öğrenci kategorisindeki diğer mansiyon ödülünü alan İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden Esra Yağdır Çeliker’in ‘Mermer Bahçe’ projesi ise minimum kaynak tüketimini hedefliyor. Tasarımda, kompozit alüminyum ve doğal taş, cephe kaplamada kullanıldı. Doğal taşla bitki kasetlerinin birleştirildiği tasarım, farklı karakteriyle dikkat çekiyor.
|