Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UNICERA 23. Yılında Yüzde 14 Büyüdü

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Türkiye Seramik Federasyonu ve TİMDER işbirliğiyle hazırlanan ve açılışını Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in gerçekleştirdiği UNICERA 23. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nı bu yıl 71 ülkeden 60 bin 841 kişi ziyaret etti.

yapi.com.tr
UNICERA 23. Yılında Yüzde 14 Büyüdü

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Türkiye Seramik Federasyonu ve TİMDER işbirliğiyle hazırlanan ve açılışını Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in gerçekleştirdiği UNICERA 23. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nı bu yıl 71 ülkeden 60 bin 841 kişi ziyaret etti. Yurtdışından ise 3 bin 530 yabancı ziyaretçi geldi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen 22. UNICERA Fuarı’nı 69 ülkeden 2 bin 883’ü yabancı ziyaretçi olmak üzere toplam 53 bin 394 kişi ziyaret etmişti. Fuar, 2010 yılına oranla toplamda yüzde 14, yabancı ziyaretçi katılımında yüzde 23 oranında bir büyüme performansı gösterdi.

9. Seramik Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Seramik Federasyonu tarafından geleneksel hale gelmiş ve bu yıl 9’uncu kez düzenlenen ‘Seramik Onur Ödülleri’ açılış günü sahiplerini buldu. TİMDER ödülüne Aydın Eşer, Türk Seramik Derneği ödülüne Prof. Dr. Hamiye Çolakoğlu, SERHAM ödülüne Prof. Dr. Güven Önal, SEREF ödülüne Faruk Aksoy, SERSA ödülüne Nihat Yıldırım, SERKAP ödülüne Suat Karaveli, Türkiye Seramik Federasyonu ödülüne Germiyan Saatçioğlu layık görüldü.

Geleceğin mimar ve tasarımcıları TÜYAP’ta seçildi

TÜYAP ve Konsept Projeler işbirliği ile hazırlanan “Çizgiden Gerçeğe” filminin galası UNICERA Fuarında yapıldı. Ünlü mimarların projelerinin fikirden uygulamaya kadar geçen sürecinin anlatıldığı film izleyicilerin beğenisini kazandı. Ece Ceylan Baba moderatörlüğünde “Gerçekten Çizgiye” konulu workshop çalışması ise, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden gelen endüstriyel tasarım, mimarlık ve seramik fakültesi öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Fuara TÜYAP’ın misafiri olarak katılan öğrenciler, ünlü tasarımcı ve mimarların eşliğinde katıldıkları workshoplarda ürün ve projelerin fikir aşamasından gerçeğe dönüşme süreçlerini uygulamalı olarak izleme fırsatı buldular. Fuarın ikinci günü yapılan workshopta öğrenciler, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tasarımcı Sanatçı Ali Herischi ve Endüstriyel Tasarımcı Aslı Kutluay’ın canlı performanslarına katıldılar. Ali Herischi’nin ‘lavabo’ tasarımı, Aslı Kutluay’ın duvar kağıtlarından heykel giydirdiği performansların ardından öğrenciler, kendi tasarımlarını çizgiye aktardılar. Yarışmada en beğenilen öğrenci projelerini Metin Hepgüler, Mehpare Evrenol, Ece Ceylan Baba, Abdullah Burnaz ve  Necibe Darcan’ın yer aldığı jüri seçti. 45 öğrenci projesinin katıldığı yarışmada en beğenilen öğrenci projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden  Ebru Köse’nin çalışması oldu. İkinciliği, Mimar Sinan Üniversitesi Cam Tasarım Bölümü öğrencisi Elif Koşar, üçüncülüğü ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Melda Kesen aldı.

‘Osmanlıda Yıkanma Kültürü’ hamam sergisi

Adell Armatür ve TÜYAP işbirliğiyle hazırlanan sergi, fuar boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sergi kapsamında; tarihi musluklar, ibrikler, işlemeli bezler, peştamaller, Osmanlıca yazılı sabunlar, hamam eşyaları, havlular ve birçok tarihi belge sergilendi. ‘Osmanlı’da Yıkanma Kültürü ve Hamam Sergisi’ ile İstanbul’da yapılması planlanan ‘Su ve Hamam Müzesi’nin temelleri atılmış oldu.

Dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar anıldı

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ülkemizin yetiştirdiği dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar, ölümsüz eserleriyle UNICERA’da adına hazırlanan özel alanda anıldı. Antik desen ve formlara uyguladığı çini çalışmalarıyla yaratıcılığını tarihin izleriyle besleyen Sıtkı Usta’nın sadece ‘Sıtkı’ olarak imzaladığı eserleri sergilendi. ‘Sıtkı Olçar Anma Köşesi’ ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

XII. Ulusal Mimarlık Sergisi büyük ilgi gördü

TMMOB Mimarlar Odası tarafından 1988 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen ‘Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’ nin 160 eser ve 218 panodan oluşan tüm koleksiyonu fuar boyunca ilgililerin beğenisine sunuldu. Mimar, içmimar ve endüstri tasarımcılarının büyük ilgi gösterdiği sergi, UNICERA’yı ziyaret eden mimarlık ve içmimarlık fakültesi öğrencileri tarafından da ilgiyle izlendi.

Kilden sanat dikkat çekti

UNICERA Fuarı’nın son günü TETÖP (Türkiye Endüstriyel Tasarım Öğrencileri Platformu) üyesi öğrenciler fuar alanında kilden banyo malzemeleri yarattılar. Ziyaretçilerin ilgisini çeken workshop içerisinde öğrenciler yaratıcılıklarını sergilediler. 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/unicera-23-yilinda-yuzde-14-buyudu_86221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!