S&P'den Kritik Türkiye Yorumu
S&P: Türkiye Konut ve Kaza...
Yıl Sonu Dolar/TL Beklentisi...
"Türkiye 'Yatırım Yapılabilir'...
Uzmanlar Uyardı; Türkiye ve...
Brezilya Artık "Yatırım Yapılabilir"...
Fed’e ‘Faiz Artışını Ertele’...
Fitch: Türkiye Mali Pozisyonunu Koruyor
Moody’s: Temel Senaryo 'Yatırım...
Moody’s: Erken Seçim Kredi...
S&P: Önümüzdeki Yıl Türkiye'nin Notu Düşebilir
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin analistleri, Türkiye'de siyasi belirsizliğin devam etmesini beklediklerini söyledi ve önümüzdeki yıl Türkiye'nin notunun düşme ihtimali üzerine konuştu.
Anadolu Ajansı'na verdikleri röportajda S&P Türkiye Analisti Aarti Sakhuja,"Erken seçim kararının Türkiye'nin yıl sonuna kadar istikrarlı bir hükümet oluşturamaması olasılığına işaret ettiğine inanıyoruz. Bu yüzden politik belirsizliğin yılın geri kalanında da yüksek seyredebileceğini, bu durumun tüketici güveni ve yatırım aktivitesi üzerinde etkisinin olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca politik belirsizliğin potansiyel sermeye çıkışlarını da içerecek şekilde dışsal ve yerel gelişmelere verilecek politika karşılıklarında zayıflamaya dönüşebileceğini düşünüyoruz" dedi.
Standard & Poor’s (S&P) Türkiye Baş Analisti Frank Gill, gelişen piyasalarda sermaye çıkışlarının son aylarda hızlanmasına değindi ve “Türkiye’nin cari açığının yaklaşık yüzde 60’lık kısmı başlıca bankalar tarafından dış borç ile finanse ediliyor. Öte yandan küresel likiditedeki fazlalık hala kendisine gidecek yer aramaya devam ediyor. Endişemiz şu ki likidite koşullarının tersine dönmesi durumunda, Türkiye’ye akan sermaye çıkış yapabilir ve dış borcun yeniden finansmanı zor olabilir. Dolayısıyla yerel likidite koşulları sıkılaşabilir” diye konuştu. Ünlü Fransız yatırım bankası Societe Generale, son dönemdeki hareketlilik sonrası, Türkiye’nin hızlı büyüyen piyasa olarak cazibesinin azalmakta olduğunu açıkladı. Societe Generale raporunda, Türkiye’de artan terör olaylarının, muhtemelen tüketici ve yatırımcıların güveni üzerinde ağır bir baskı oluşturacağı kaydedildi. Raporda, Türkiye’nin yüksek büyümeye sahip gelişen ülke olarak uzun süredir devam eden cazibesinin azalıyor olabileceğine dikkat çekildi. Raporda, Türk varlıklarında kısa veya orta vadeli toparlanma beklentilerinin minimal olduğu notuna da yer verildi. |