Mersin’de Hekimler Nükleere...
"Fukuşima Kazası Nükleerle...
TMMOB Yargıya Gidiyor!
Nükleer Zehrin Üstünü Örtemediler!
Japonlar'dan Türkiye'ye "Nükleer"...
Nükleer Santral için İmzalar Atıldı
TAEK'e Nükleer İmtiyazı
Akkuyu Nükleer Santrali için...
Akkuyu'ya ÇED İncelemesi!
"Akkuyu'da Göstermelik ÇED...
Akkuyu ‘Formata Uygun’ Çıktı
Akkuyu'ya İlk Kazma 2016'da!
Akkuyu'da ÇED Raporu İade Edildi
Bakan'dan "Akkuyu Nükleer...
“Akkuyu Raporu Geliştirilse...
Rusya Akkuyu'da Yerli Ortak...
"Akkuyu, Türkiye'nin En Sağlam...
Akkuyu için ÇED Başvurusu
Akkuyu'da İnşaat 2015 Sonunda Başlayacak
Nükleerde Korkunç Rapor: Bir Hafta Sonra Tüm Türkiye!
Mersin Akkuyu’ya kurulması planlanan nükleer santral ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporu tamamlandı.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Mert Taşçılar'ın haberine göre, Greenpeace, sızıntı riskinin belirtilmediği rapora, “kopyala-yapıştır mantığı” eleştirisini yöneltti. Bakanlık riski görmezden gelirken, riski ortaya koyan kurum ise Viyana Üniversitesi oldu. Greenpeace, Viyana Üniversitesi’nin Akkuyu’da bir nükleer kaza durumunda ilk anda 176 bin 774 kişinin radyoaktif sızıntıdan etkileneceğini belirlediğini aktardı. Greenpeace Akdeniz’in ÇED raporuna karşı hazırladığı risk raporunda şu öngörülere yer verildi.
Santralda bir kaza olması halinde ilk olarak Mersin ve çevre iller, kazadan bir hafta sonra tüm Türkiye, 15 gün sonra ise Türkiye’nin tüm komşuları, Doğu Avrupa, Kafkaslar’a kadar geniş bir bölge radyoaktif maddelerin etkisi altında kalacak. Milyonlarca insan etkilenecek. Akkuyu nükleer santralının inşa edilmesi halinde, nükleer bir kaza/olay gerçekleştiği takdirde 176 bin 774 kişinin tahliye edilmesi gerekmektedir. |