'Orman Kanunu' Uygulanacak
İstanbul'un Ünlü Plajını Molozla...
Moloz Dökülen Alanda Tarihi...
Cunda Adası’nda Oluşan Moloz...
Kazdağları Moloz Döküm Sahası Oldu!
Tarım Arazilerine Moloz Tehdidi
Unesco Mirası Moloz Oldu
Eymir Sınırına Moloz Tehdidi
Moloz Yığınları İçindeki Yaşar...
Moloz Yığınları İçindeki Yaşar Kemal
Turizm Cenneti Marmaris’te...
Cennet Koyu Moloz Yığınıyla Doldu
Marmaris Ormanları Moloz Çöplüğüne...
Yaşar Kemal Heykeli, Moloz...
Moloz Sorunu Meclis'e Taşındı!
Moloz Dökümüne GPS Takibi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminde altyapı hazırlıklarını tamamladı. 30 Mayıs tarihinden itibaren GPS cihazı kullanmayan kamyonların moloz dökmesine izin verilmeyecek.
DHA'nın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı hazırlıklarını tamamladığı Uydu Takip Sistemi (GPS) destekli ve web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi’nde sıra bilgilendirme toplantılarına geldi. Hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan izleyerek kontrol edilmesine olanak sağlayan sistem sayesinde kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilk bilgilendirme toplantısını ilçe belediyelerine verdi. 30 Mayıs tarihinde başlayacak sistem öncesinde önümüzdeki günlerde hafriyat firmaları için de bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Yeni sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlar, ’Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek. Uygulama kapsamında, hafriyat kamyonlarının GPS cihazını bulundurması da zorunlu hale geliyor. Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonlar, 30 Mayıs tarihinden sonra İzmir sınırları içerisinde çalışamayacak. Kamyonlara GPS montaj işlemlerinin başladığını hatırlatan yetkililer, 30 Mayıs tarihinden sonra sisteme dahil olmayan kamyonlar için Büyükşehir Belediyesi’nden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ile ilçe belediyelerinden Atık Taşıma ve Kabul Belgesi düzenlenmeyeceği uyarısında bulundu. Kaçak döküm yapan firmalara 147 bin 285, şahıslara ise 49 bin 95 TL’ye kadar cezai işlem uygulanacak. Yeni sistem sayesinde, kentteki istenmeyen görüntülerin de önüne geçilecek. Konu ile ilgili detaylı bilginin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İnşaat Atıkları Şube Müdürlüğü ile 293 12 10 ve 293 30 07 telefon numaralarından alınabileceği duyuruldu. |