Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milyarlık İhalede Var, Vergide Yok

2021, 2022 ve 2023 yıllarında kâr etmediğini beyan etti, vergi vermedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ihalelerini AKP Kocaeli il yöneticilerinin şirketi aldı. Şirketin adı, milyarlık ihalelerde anılıyor ancak vergi ödemelerinde geçmiyor.

yapi.com.tr
Milyarlık İhalede Var, Vergide Yok Fotoğraf: AA

Dar gelirli vatandaşa ucuz konut amacıyla kurulan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) ihaleleri, yandaşa gidiyor. Milyarlık ihaleleri alan şirketin vergi vermemesi ise dikkat çekti. Trabzon Ortahisar Çömlekçi Mahallesi’nde yapılacak 56 dükkan ve 193 konut inşaatı ihalesinin adresi AKP Kocaeli il yöneticileri Macit Haldız ve oğlu Veli Haldız’ın şirketi oldu.

Kâr Etmemiş
Baba oğula ait olan şirket ihaleyi 1.3 milyar liraya aldı. Geçmiş yıllarda da çok sayıda kamu ihalesinde adı geçen şirket, bu kapsamda şimdiye kadar kamuda 3.5 milyar liralık ihale kazandı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; çok sayıda ihale ile gündeme gelen şirket, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında kâr etmediğini beyan edip, vergi vermedi. Trabzon Ortahisar Çömlekçi Mahallesi ihalesi 27 Eylül 2024 tarihinde yapıldı. 500 gün içerisinde bitirilmesi planlanan dükkan ve konutlar için Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret AŞ ile 16 Ekim 2024 tarihinde 1 milyar 361 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. 

Haldız İnşaat, geçen yıl ekim ayında ise TOKİ’nin Kocaeli’de 564 konut ve 16 dükkan ihalesini 1 milyar 394 milyon liraya almıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mart 2022’deki Sağlıkkent konutları inşaatını da 207.5 milyon TL bedelle kazandı. 1979 yılında kurulan Haldız İnşaat’ın, Türkiye’nin çeşitli yelerinde bulunan projeleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da yapım süreci devam eden projeleri bulunuyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milyarlik-ihalede-var-vergide-yok_206645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!