Türkiye'nin Göç İstatistikleri Açıklandı
Köyü Dozerle Yıktırıp, Lüks...
Türkiye'de 18. Yüzyıl Madenciliği...
Denetim Enerji Bakanlığı’na Geçiyor
'Çok Tuvalete Çıkıyorsunuz'
“Ermenek’teki Kazanın Nedeni...
Soma'da Raporlar Tamam, Üretime Devam
Çin Graniti Evlerde Tehlike Saçıyor!
Hava Kirliliğinde Turuncu...
Her Madende Oksijen Maskesi...
22 Maden İşletmesi Kapandı
İstihdamda İmalat Sanayi,...
Madencilik Sektörü İhracatı Azaldı
Maden Ocağının Sahibi Konuştu:...
Maden Ocağında Göçük
Maden Sahasında Arsenik Tespit Edildi
İşten Çıkarılan Madenciler Eylem Yaptı
Kütahya'da 700 Madenci Daha...
Petrol ve Madencilikte 120...
Zonguldak'ta Madencilere İş...
Devlete Ait Madende Skandal:...
Madende Göçüğe Karşı Çin Teknolojisi
Madenlerdeki göçük tehlikelerine karşı Çin'de üretilen, göçük riskini yüzde sıfıra yakınlaştırdığı belirtilen 'Face Shield' adlı yeraltı destek sistemi, uzun bir yolculuk sonrasında, Demir Export AŞ'nin işleteceği Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeni şantiyesine ulaştı.
DHA'nın haberine göre, Çin'de üretilen ve Caterpillar Global'in, Demir Export AŞ'ye sattığı 128 parçadan oluşan, 2 bin 433 ton ağırlığındaki sistem uzun bir yolculuk sonrasında Soma'ya ulaştı. Liman operasyonları, gemi tahliye işlemleri, araç yüklemesi ve şantiye taşıması dünyaca ünlü Kuehne Nagel firması tarafından üstlenilen Face Shield'in parçaları Çin'in Jiangyin Liman'ından Ji Xiang Song isimli gemiyle Alsancak Limanı'na getirildi. Alsancak Limanı'ndaki işlemlerinden sonra da İzmir-Bergama istikametinden TIR'larla Demir Export'un Manisa'nın Soma-Kınık ilçeleri arasındaki şantiyesine götürüldü.
Malzemeleri Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiangyin kentinden teslim alarak, Demir Export'un Soma-Kınık yolu arasındaki şantiyesine kadar teslim sürecini yürüten Kuehne+Nagel Proje Departmanı yetkilileri; proje için yaklaşık 1 yıllık bir ön çalışma yapıldığını, ön çalışmanın ardından 6 aylık operasyonel süreçleri de detaylı bir ekip çalışması ile başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti. Türkiye'de birçok benzer taşıma yapıldığına değinen Kuehne+Nagel proje müdürü Erman Özcan, devam etmekte olan ve yeni yapılacak yatırımların da düzenli bir ekip çalışması ile başarıyla sonuçlanacağını söyledi. Demir Export A.Ş - Fernas İnşaat A.Ş ortaklığıyla kurulan yer altı kömür madeninde kullanılacak olan son teknoloji ürünü Face Shield; yer altına kurulup, kullanılıyor. Yaklaşık 700-800 ton gücü tutabilen Face Shield, göcük tehlikesi riskini sıfıra yaklaştırmasının yanı sıra yürüyen tahkimat olarak ilerlemeyi sağlıyor. Önümüzdeki aylarda kurulacak olan dokunmatik sisteme sahip Face Shield ile maden ocağının 2015 yılında üretime geçmesi planlanıyor. Hazırlık faaliyetleri devam eden işletmede, 2015 yılı itibariyle tam mekanize kömür üretimi başlayacak. Demir Export A.Ş., daha önce Türkiye'de proje başından itibaren yapılmamış tam mekanize katlararası göçertmeli uzunayak (LTCC – Longwall top coal caving) yöntemi ile yeraltından kömür üretimini gerçekleştirecek. |