Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir Metrosuna Köşk’ten İmza

Başkent’te 8 aydır imza bekleyen keşif artışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de onay çıktı. Metronun Hatay’a ‘eksiksiz’ uzanmasının yolu tamamen açıldı.

yapi.com.tr
İzmir Metrosuna Köşk’ten İmza

2012 yılının son gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente yaptığı sürprizle hizmete giren İzmirspor ve Hatay istasyonlarının çift yönlü çalışmasını sağlayacak keşif artışı onayı çıktı.

23 Nisan kutlamaları için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde imza bekliyor’ açıklamasından bir gün sonra müjdeyi CHP İzmir Milletvekili Musa Çam verdi. Çam, 8 aydır onay bekleyen keşif artışının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasıyla hayata geçtiğini duyurdu.

İnşaat durduran bekleyiş!

İzmir’de Üçyol- Üçkuyular hattının 1'inci etap ihalesi kapsamında yapılan iki istasyon, tünel inşaatı, rayların döşenmesiyle ilgili yüzde 20’lik kendi yetkisindeki keşif artışını daha önceden onaylayan Büyükşehir Belediyesi, inşaat sürecinde çıkan ek imalat ve harcamalarla ilgili yüzde 19.35’lik bir artış için 31 Ağustos’ta İzmir Valiliği’ne bir yazıyla başvurmuş, alilik, 4 Eylül’de yüzde 40’a kadar olan keşif artışlarına onay yetkisi olan Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere yazıyı İçişleri Bakanlığı’na göndermişti.

2013 yılında bitmesi planlanan inşaat keşif artışını onayının bir türlü çıkmaması nedeniyle müteahhit firma ÖZTAŞ A.Ş.’ın hak edişlerinin resmi karşılığı olmadığı için hattın geriye kalan kalıcı betonlarının atılması ile raylarının döşenmesi için yürütülen çalışmaları durdurmuş, kent yeni bir metro kriziyle daha yüz yüze kalmıştı.

Üç istasyon "başkent kapısında"

Şu anda tek yönlü çalışan iki istasyon dışında faaliyete geçmeyen ve inşaat çalışmaları devam eden Göztepe-Poligon ve Üçkuyular istasyonları için geçtiğimiz haftalarda yapılan keşif artışı başvurusu İçişleri Bakanlığı'na gitti. Belediyenin yüzde 40 artış talebinde bulunduğu üç istasyonla ilgili benzer bir süreç yaşanacak. Bakanlar Kurulu onayı sonrası bu istasyonlar için de Köşk'ten onay çıkması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-metrosuna-koskten-imza_107795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!