Çinliler, Suriye’nin İmarı...
Suriye’nin Yeniden İnşası...
Suriyeliler İstanbul'u Mesken Tuttu
'Her 100 İstanbullu'dan 4'ü...
Tarihi Surlara ‘Portatif Örtü’
Cerablus'ta Konut Atağı İstihdam Sağladı
500 Göçmen Sağlık Merkezi Kurulacak!
Kentin İncisi Muhteşem Yapı...
Mimar Sinan’ın Camisini Dinamitle...
TOKİ Başkanı Turan'dan "Suriyeli"...
Suriyelilerin İskânı Ücretli
TOKİ Başkanı'ndan 'Suriyelilere...
Yeni Kurulan Şirketlerde Suriyeliler...
Suriye'nin Savaşta Yok Olan...
Suriye'nin Tarihi Yok Oldu
Günde 15 TL’ye Suriyeli İşçi
'300 Bin Suriyeli Kayıt Dışı...
Suriyeli İşçiye Yüzde 10 Barajı
Suriye'de 290 Kültürel Miras...
Suriyeli'ye Kiralık, Bina...
Suriyeli Ailelerin Kaldırımlarda...
İstanbul'daki 'Küçük Suriye!'
Aksaray'daki tabloyu renkli Arapça tabelalar ve parlayan ışıklarla betimleyen Amerikan Associated Press haber ajansı, tüm dükkanlarda Türkçe kullanımını isteyen yeni düzenlemeye bazı işletmelerin uymayacağını bildiriyor.
Miliyet'in haberine göre, Suriye dışındaki en kalabalık Suriyeli kenti İstanbul'da, savaştan kaçanların en çok iş yaptığı bölgeler Aksaray ve Yusufpaşa.
Aksaray'dan Topkapı'ya ilerlerken, gözünüzü nereye çevirseniz Arapça yazılı restoranlar, seyahat ofisleri, emlakçılar görmek mümkün. Amerikan Associated Press haber ajansı, yakında bu manzaranın değişebileceğini belirtiyor. Bölgedeki yerel yönetim, 'görüntü kirliliği' gerekçesiyle yeni uygulamalar getirmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri tabelalarda Latin alfabesiyle Türkçe kullanımı. Uygulamanın hedeflerinden biri de, bölgede yine sıkça rastlanan Kiril alfabesiyle yazılmış Rusça tabelalar. İstanbul'da beş restoranı bulunan Suriyeli Mehmet Basil Sukkar, "Bu karara katılmıyorum ve haklarımı savunacağım" diyor. Dükkanlarından üçü Aksaray'da bulunan 45 yaşındaki hem Türkiye hem de Suriye vatandaşlığı buluann Sukkar, "Emin olabilirsiniz, eğer bu emir zorla uygulatılırsa Aksaray'da çirkin bir görüntü ortaya çıkacak" ifadesini kullanıyor. |