Kira Ödemelerinde Hatalı Muhasebe
Antalya Şehir Hastanesi için...
İzmir'e İkinci Şehir Hastanesi Geliyor
'Turp ve Patlıcan'dan Güneş Pili
Hastane İnşaatlarında Kaç...
Isparta'daki Gölcük Yanardağı...
Köylülerin Elektriği Güneşten
Hastanenin Eski Binası Talan Edildi
Metrobüsler için 'Güneş Enerjili...
Dünyanın En Büyüğü Olacak
Bozkırın Güneşine Körfez İlgisi
İsveçli Bilim İnsanları Güneş...
Geleceğin Şehirlerine Servet Lazım
Belediye Elektriğini Güneşten...
Çamaşır Makinesiyle Sokakları...
Lisanssız GES’leri Devreye Alma Telaşı
Botanik Parka Şehir Hastanesi...
İlk Şehir Hastanesi Mersin’de Açıldı
8 Şehir Hastanesi Bu Yıl Hizmete...
Yozgat Şehir Hastanesi Açıldı!
Yozgat Şehir Hastanesi Gün Sayıyor!
İkitelli Şehir Hastanesi'nin...
Nerelere Şehir Hastaneleri Yapılıyor?
İstanbul'daki Kışlaya 'Şehir Hastanesi’
Isparta Şehir Hastanesi'nin Aydınlatması Güneşten
Türkiye'nin 3'üncü şehir hastanesi Isparta Şehir Hastanesinin çevre aydınlatması, çatısına kurulan 296 güneş panelinden elde edilen enerjiyle karşılanıyor.
Resmi açılışı 24 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle yapılan Isparta Şehir Hastanesinde hasta kabulüne 18 Mart'ta başlandı.
Isparta'da yapımına 2 yıl önce başlanan, 225 bin metrekare alana kurulu Isparta Şehir Hastanesi, 4 bloktan oluşuyor. 1 milyar 150 milyon liraya mal olan hastanede 755 yatak kapasitesi mevcut. 167 poliklinikli hastanede 20 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 35 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve hava ambulanslarının iniş ve kalkış yapabileceği heliport da yer alıyor. Çatısındaki 296 güneş paneli ile üretilen günlük 1 bin 200 kilovatlık enerjiyle hastane çevresinin aydınlatılması sağlanıyor. Bisiklet sürücülerinin kullanabileceği bisiklet yollarının bulunduğu hastanede ayrıca bisiklet park alanları, yürüyüş yolları da ilgi çekiyor. "Çevreci hastaneciliğin çok güzel örneklerini sunuyoruz" Isparta Şehir Hastanesinin "çevre dostu" bir hastane olduğunu dile getiren Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, şunları belirtti: "Biz trijenerasyon yöntemiyle elektriğimizi doğalgazdan karşılıyoruz. Bina çatısında kurulu güneş panellerinden elde edilen enerjiyle hastane bahçe aydınlatmasını sağlıyoruz. Hastanemizin çatı düzenlenmesi tamamen yeşillik, doğa dostu bir peyzajla düzenlenmiş. Hastanemizin içme suyu, şehir şebekesinden geldikten sonra hastanede kurulu sistemle tekrar arıtılıyor. Bilgisayar sistemlerinin daha fazla kullanılmasıyla 'kağıtsız hastane' formatına geçmek üzere olduğumuz vurgulamak istiyorum. Bu anlamda daha az kağıt kullanıyoruz. Hastanemizdeki bisiklet ve yürüyüş yolları, bisiklet otoparkı ile çevreci hastaneciliğin çok güzel örneklerini sunuyoruz." |