Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatçılar Doları ve Faizi Görmek İstiyor

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlamasıyla maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği belirtiliyor.

yapi.com.tr
İnşaatçılar Doları ve Faizi Görmek İstiyor

Seçimlerin geride kalmasının ardından dolarda yaşanan tarihi yükselişin hem inşaat hem de gayrimenkul sektöründe belirsizliği ortadan kaldırabileceği ifade ediliyor. Ancak sektörü yeni maliyet artışları ve zamlar bekliyor. İki yıldır baskılanan döviz kurları dolayısıyla maliyet hesabı yapmakta zorlanan inşaat sektörü ekonomide rasyonel politikalara dönülmesiyle yeni bir dönemin başlamasını bekliyor.

Sözcü’den Hülya K. Oruçoğlu’nun haberine göre; Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Dövizde son iki yıldır baskılama vardı. Bu yükselişle dolar olması gereken seviyeye gidiyor. Hiç şüphesiz bu yükseliş ile ithal ürünlerde de maliyet artışları olacak. Bu kapsamda inşaat sektöründe fiyatlar artabilir. Yatırımcı bu ortamda yeni proje üretmek ister mi onu da görmek lazım.” dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise “Dolardaki rakam doğru bir rakam değildi, herkesin zaten bu konuda tereddütleri vardı. Dolayısıyla bu yükselişten önce de malzeme fiyatları mevcut kurdan değil, daha yüksek kurdan hesaplanıyordu. Belirsiz piyasa şartları nedeniyle sektörde durgunluk vardı. Doların olması gereken noktayı bulması ile sektördeki bekleme süreci bitecek. Faiz oranlarının da olması gereken noktaya gelmesi halinde önümüzde daha gerçekçi bir manzara olacak.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatcilar-dolari-ve-faizi-gormek-istiyor_198272.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!