Hacı Ömer Apartmanı Davası Görüldü

Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş'ın Şazibey Mahallesi'ndeki Hacı Ömer Apartmanı 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Enkaza dönen binada 69 kişi yaşamını yitirdi. Anka'dan Mehmet Oflaz2ın haberinne göre; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Hacı Ömer Apartmanı'nı yapan kooperatifin yönetim kurulu üyeleri; Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz, Çetin Kurt, İsmet Koyuncular ve Süleyman Kemal Duyar hakkında, "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan hazırlanan iddianame, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Hacı Ömer Apartmanı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 2 Ekim günü Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık Tevfik Tepebaşı, "Her yönetici yönettiğinden mesuldür. Yöneticiler teknik eleman değildir. Bir işten anlamayan o işten sorumlu tutulamaz. Bu inşaat baştan sona ruhsatlıdır. Son olarak belediye denetlemiştir. Biz de ailecek 7 sene bu evde oturduk. Bilirkişi raporunda depremin gücünün yönetmelikte belirlenen ivmelerin çok üstünde olduğu belirtilmiştir. Dolayısıyla depremin binayı yıktığı açıklanmıştır. Ben devlet memuruyum, müteahhit olamam" dedi.

Duruşma 6 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.