GROHE, Türkiye Pazarına Özel...
GROHE, Alman Sürdürülebilirlik...
Grohe’den Gelecekteki Yaşam...
GROHE Sensia Arena Akıllı Tuvalet
GROHE Blue Home Su Sistemi
GROHE'de Yeni Yönetim Yapısı
GROHE Üst Yönetiminde Değişim
GROHE Karbon Nötr Üretime Geçti
GROHE’nin 360 derece sürdürülebilirlik stratejisi “GROHE Goes Zero” inisiyatifi kapsamındaki en önemli kilometre taşlarından karbon nötr üretimi başladı.
GROHE, “GROHE Goes Zero” inisiyatifi kapsamında karbon nötr üretime geçti. Böylece, GROHE, sürdürülebilirlik konusundaki uzun vadeli taahhüdünde önemli bir kilometre taşına ulaştı. “Girişim, tesislerimizde karbon ayak izinin azaltılması ve kaynaklardan tasarruf edilmesini destekleyen çeşitli tedbirler ile birbirini kusursuz şekilde tamamlıyor. “GROHE goes ZERO” ile sektörümüzde öncü olmaktan gurur duyuyoruz,” diyen LIXIL International COO ve Grohe AG CEO’su Thomas Fuhr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğrudan bir sonraki adımı hedefliyoruz: 2021 yılının sonuna kadar, dünya çapındaki tüm satış ofislerimizi iklim nötr hale getirmeyi istiyoruz.”
Uygulama, GROHE’nin 2014 yılından bu yana parçası olduğu LIXIL’in “2050 yılına kadar hem konut hem yaşam tarzı çözümleri hem de operasyonlarda net sıfır karbon salımı sağlamak” olarak belirlenen sürdürülebilirlik stratejisinin merkezi hedefine de katkıda bulunuyor: GROHE, kendisi için belirlediği karbon nötr üretim hedefine ulaşmak için, Temmuz 2019’dan bu yana sadece global marka için üretim yapan beş LIXIL EMENA üretim tesisinin tümünde ve Almanya’daki lojistik merkezlerinde yeşil elektrik kullanıyor. Marka, ayrıca kaynakları koruyan bir değer zinciri sağlamak üzere malzemeden tasarruf eden güneş enerjisi teknolojisi, birleşik ısı ve güç santralleri ve 3D metal baskı gibi yenilikçi imalat süreçlerine de yatırım yapıyor. Ayrıca, Hemer’deki modern test laboratuvarı ve malzemelerin daha yüksek oradan geri dönüşümünün yapılması da karbon ayak izinin sürekli azaltılmasına katkıda bulunuyor. Sonuç olarak, GROHE, sürdürülebilirlik programının hayata geçirildiği 2014 yılından bu yana gaz salımlarını azaltırken, aynı zamanda enerji verimliliğini de yüzde 24 artırdı. Bu ise, 2021 yılına kadar her iki alan için konulan yüzde 20’lik başlangıç hedeflerinin zamanından önce ciddi şekilde aşıldığı anlamına geliyor. GROHE, henüz azaltılamayan CO2 salımlarını telafi etmeye yönelik iki projeyi destekliyor: Marka, Hindistan’da kömürle çalışan elektrik santrallerine olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir hidroelektrik enerji santralinin faaliyetlerine, Malavi’de ise, içme suyu çıkarmakta kullanılan sondaj deliklerinin tamiri ve bakımını içeren bir projeye destek veriyor. Sıhhi tesisat markası, karbon stratejisi kapsamında, etkisi kanıtlanmış, üç aşamalı “kaçın, azalt, telafi et” yaklaşımını takip etmeyi ve enerji verimliliğini her yıl kendi imkanları ile artırarak telafinin payını azaltmayı hedefliyor.
GROHE’nin, tüketicilerin günlük yaşamında CO2’yi azaltmaya yönelik yaklaşımı 1. Enerji tasarrufu lavaboda başlar 2. Sürdürülebilir duş deneyimi 3. Doğrudan mutfak bataryasından gelen filtrelenmiş içme suyu |