Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"FED Faiz Artırımı Konusunda Sabırlı Olmalı"

FED Faiz Artırımı Konusunda Sabırlı Olmalı

yapı.com.tr
"FED Faiz Artırımı Konusunda Sabırlı Olmalı"

Yıl başından bu yana hisse senedi piyasalarında yaşanan düşüş, petrol fiyatlarında gerileme ve ABD Doları'ndaki değerlenmenin ABD'nin ekonomik toparlanmasına bir fren gibi hareket ettiklerini, bir faiz artırımına benzer etkiler görüldüğünü belirten Kaplan, "Aşırı genişlemeci para politikasının bozulmalar, istimdamda, varlık dağılımında ve yatırım kararlarında dengesizlikler gibi maliyetle taşıdığına inanıyor, bununla birlikte FED'in bu genişlemci para politikasını kaldırma kararları alırken sabır göstermesi gerektiğine  de inanıyoruz" diye konuştu. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Teksas'ta bir üniversitene konuşan Kaplan, ABD ekonomisinde büyümenin devam etmesini beklediğini de belirterek, "Bir resesyon yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

"Düşük petrol fiyatları bir süre daha devam edecek"

Öte yandan Dallas FED Başkanı Kaplan, düşük petrol fiyatlarının bir süre için daha devam edeceğini, FED'in enflasyon baskılarını artırma arzusu için bir zorluk oluşturmayı sürdüreceğini ifade etti. Global petrol üretiminin 2016 yılında talebi 1 milyon varil aşacağını tahmin eden Kaplan, "Aşırı arz 2017 yılı ortasına kadar çözülmesi muhtemel bir konu gibi görünmüyor" dedi.

Kaplan, global arz fazlasında İran'ın global enerji piyasasına geri dönmeye başlamasının ve ABD'nin üretiminde beklenenden daha küçük düşüş yaşanmasının yanı sıra OPEC ülkelerinin arzı artırmalarının ve gelişmekte olan piyasalarda azalan talebin etkili olduğunu ifade etti.

Kaplan, "Eğer OPEC üretimi kısar ise bunun fiyatlar üzerinde net bir etkisi olur. Ancak piyasada üretim/tüketim dengesinin tam olarak ne zaman sağlanacağı belirsiz. Bu süreçte düşük fiyatların ve yüksek oynaklığın devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

ABD'de resesyon beklemiyor

Dallas FED Başkanı Kaplan, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona düşmesini beklemediğini, ABD ekonomisinin büyük bölümünü oluşturan tüketici harcamalarının oldukça iyi durumda olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fed-faiz-artirimi-konusunda-sabirli-olmali_143481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!