Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Bayrampaşa'da Yol Çöktü
BÖLÜM SPONSORU

EMO Ankara Şubesi 42 Yaşında

1977 yılında kurulan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, bugün 14 bin 111 üye, 14 il, 3 ilçe temsilciliği ve 1 mesleki denetim bürosu ile kuruluşunun 42. yılını kutluyor.

yapi.com.tr
EMO Ankara Şubesi 42 Yaşında

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara şubesi'nin 42. yılı için paylaştığı basın açıklaması;

"1971 askeri muhtırasının ardından, dönemin siyasilerinin belirttiği gibi siyasi gelişmelerin ekonomik gelişmeleri aştığı bir ortamda, EMO örgütlülüğü Türkiye'deki demokrasi mücadelesinde en ön saflarda yerini aldı. 1970-1977 yıllarında teknik elemanların mücadelesinin ve Türkiye'de sınıf bilincinin yükseldiği, ekonomik ve demokratik hakların talep edildiği, toplumsal muhalefetin çıtasının yükseldiği bir dönemde kuruldu EMO Ankara Şubesi

Kurulduğu günden bu yana mesleki sorunların ve çözüm önerilerinin Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi çıkmazdan bağımsız olmadığının bilinciyle mücadelesini sürdüren EMO Ankara Şubesi; enerjide dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması, enerji yönetiminin tek elden merkezi yapılmasını savunmuş ve savunmaya devam etmektedir. EMO Ankara Şubesi; enerji politikalarında kamusal anlayışın hakim kılındığı; çevresel etkileri, maliyeti ve kullanım amacıyla halkın çıkarlarına ters düşen nükleer enerji santralleri yerine yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarına yönelinmesini savundu.

Kurulduğu günden bu yana temel hareket noktası ücretli çalışan ve işsiz üyelerinin sorunlarını çözmek, taleplerini yerine getirmek olan EMO Ankara Şubesi; TMMOB bünyesinde çalışan mühendis, mimar, şehir plâncıları da dahil olmak üzere, tüm ücretli çalışan mühendis, mimar, şehir plâncılarının sendikal örgütlülüğünü savunurken; ülke kaynaklarına, bağımsız bir bilim ve teknoloji politikasına dayalı, plânlı sanayileşme ve istihdamın önemine vurgu yapmaya devam ediyor.

Genç meslektaşların bilgi birikimlerini geliştirmek ve tecrübelerini artırmak için Mühendislik Geliştirme Eğitimleri, Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi ile sürekli eğitimler düzenleyen Şubemiz, enerji politikalarına dikkat çekmek amacıyla Enerji Forumları düzenlemiş, Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar-Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongresi, Kamu Girişimciliği Çalıştayı, Bitirme Projeleri Sergisi, İlk Bildiriler Konferansı, Hizmet Üretimi Çalıştayı, Sinyal ve Görüntü İşleme Günleri, Biyomedikal Mühendisliği Mesleği ve Türkiye’deki Durumu Çalıştayı, forumlar, paneller, çalıştaylar ile mesleki gelişmeleri tartışmaya açmaya devam ediyor. Nükleer Karşıtı Platform, Özelleştirme Karşıtı Platform, Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, TMMOB Ankara İKK içinde yer alan EMO Ankara Şubesi, Türkiye'nin emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman en önde yer almaktadır.

EMO Ankara Şubesi 42. yaşını kutlarken; ülkemizde ve dünyada barışın hâkim kılındığı, insanların sömürülmediği, emperyalist savaşlar yüzünden insanların topraklarını bırakıp göçmediği, bağımsızlığı, laikliği, özgürlüğü hedef olarak gören; diktatörlük özlemleri yerine demokratik yönetimlerin geliştirildiği, işçilerin örgütlü sendikal mücadelesinin önündeki engellerin yıkıldığı, basın ve düşünce özgürlüğünün sağlandığı, enerjide dışa bağımlı sermaye yanlısı politikalar yerine kamuyu temel alan merkezi, örgütlü, halkın çıkarına ucuz ve temiz enerji politikalarını sürdürmeye devam etme kararlılığını sürdürecektir.

EMO Ankara Şubesi olarak enerjimizi özgür, demokratik, laik Türkiye için mücadele ile sürdürmekte kararlıyız…"

http://www.yapi.com.tr/haberler/emo-ankara-subesi-42-yasinda_170269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!