Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dikey Mimari Israrı Sürüyor

Deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul’da dikey mimari ısrarı sürüyor. Sadece nisan ayında konut ve otel projesi olmak üzere dokuz farklı proje için ÇED süreci başladı ya da onay alındı. Bu dokuz projeden yedisi dikey mimari şeklinde inşa edilecek.

yapi.com.tr
Dikey Mimari Israrı Sürüyor

Türkiye’yi yıkan depremlerin ardından yapılaşma biçimleri yeniden tartışılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Rant hırsıyla ortaya çıkan dikey mimarinin bedelini yeterince ödedik” sözlerine karşın, deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul’da projeler durmuyor. Sadece nisan ayında konut ve otel projesi olmak üzere dokuz farklı proje için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı ya da onay alındı. Bu dokuz projeden yedisi dikey mimari şeklinde inşa edilecek.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Nisanda ÇED süreci başlatılan iki projeye “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Büyükçekmece’de Delta Arazi’nin yedi farklı bloktan ve 14 kattan oluşacak projesine onay verildi. Fuzul Yapı’nın Başakşehir’de yapmak istediği proje için de “ÇED gerekli değildir” dendi. Şirket, yedi farklı bloklu projeyle en az 11 katlı binalar inşa edecek.

Aynı şekilde iki dikey yapı örneğinin de ÇED süreci başlatıldı. KİPTAŞ’ın Kartal’daki projesinde farklı yedi bloğa en az 15 katlı binalar inşa edilecek. İntek Yapı’nın Bağcılar’daki projesi ise en az 13 katlı altı bloktan oluşuyor.

Öte yandan otel projeleri için de adım atıldı. Üç farklı çok katlı proje için ÇED süreci başlatıldı. Kibar Holding’e bağlı Assan Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi, Ataşehir’deki otel projesi onay alırsa 16 kat olacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dikey-mimari-israri-suruyor_197642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!