Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Devlet Tiyatroları Atölyesinde Müdahale Gerginliği

Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölyesi’nin olduğu Macunköy’deki tesislere, özel bir firmaya ait iş makineleriyle önceki gün müdahalede bulunuldu.

yapı.com.tr
Devlet Tiyatroları Atölyesinde Müdahale Gerginliği Foto: Ender Baykuş

Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, firma çalışanı yaklaşık 10 kişinin de atölye sahnesine girmesine, özel güvenliğin müdahale etmesi üzerine çıkan gerginlik emniyet güçlerinin gelmesi ile son buldu. Daha önce de hukuksuz bir biçimde ağaçların katledildiğini dile getiren tiyatrocular, “Ne mahkeme kararı dinliyorlar ne de polisi. İstedikleri zaman gelip zarar verdikten sonra gidiyorlar. Devletin kurumları bu duruma sessiz kalıyor” ifadeleriyle yaşananları eleştirdi.

Arazinin 4 bin 250 metrekarelik kısmının Milli Emlak tarafından bir firmaya satılmasının ardından, özel şirketin kendi sınırlarını ihlal ettiğini savunan tiyatrocular, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin de içinde bulunan arazinin zilliyet hakkının 60 yıldır kendilerinde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Daha önce yapılan hukuk dışı hareketler cezasız kaldığı için, hergün daha da çirkin yollarla sınırlarımıza giriliyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından mühürlenen alandaki telleri ezip geçip iş makinelerini sokarak bizi tehdit ediyorlar. Önceki olaylarda olduğu gibi bu olayda da sessiz kalmayacağız. Hukuk dinlemeyenlere karşı hukuki yollardan müdahale edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/devlet-tiyatrolari-atolyesinde-mudahale-gerginligi_122705.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!