Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Danıştay Zeytinlikleri Madenlere Açan Yönetmeliği Durdurdu

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün başvurusunu değerlendiren Danıştay 8'inci Dairesi geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin' yürütmesini durdurdu.

yapi.com.tr
Danıştay Zeytinlikleri Madenlere Açan Yönetmeliği Durdurdu (Fotoğraf: AA)

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Maden Yönetmeliği’nin 115. maddesinin değiştirilmesini ön gören işlemin yürütmesi durduruldu.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Sözcüsü Süleyman Bülbül'ün başvurusunu değerlendiren Danıştay 8’inci Dairesi'nin kararında, yapılan düzenlemede hukuka uyarlılık olmadığını belirterek, “Yönetmelik değişikliği ile zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetine davalı İdarenin izni ve madencinin taahhütnamesi ile olanak sağlayan düzenlemede hukuka uyarlık görülmemiştir” denildi.

Danıştay kararında şu ifadelere yer verildi: “Dava konusu düzenleme ile zeytinlik alanlarda, zeytinlerin sökülmek ve taşınmak ya da sökme ve taşıma yoluna dahi gidilmeksizin madencilik faaliyeti yürütülmesine imkan tanındığından, sökülen ve taşınan ya da madencilik faaliyeti nedeniyle tahrip olan alanların eski hale getirilmesinin mümkün olmaması sebebiyle Yönetmeliğin uygulanmasının telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağı açıktır. Bu durumda, 2577 sayılı Kanunun yukarıda belirtilen 27. maddesinde yer alan koşulların birlikte gerçekleştiği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistay-zeytinlikleri-madenlere-acan-yonetmeligi-durdurdu_200293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!