Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Daikin, Tüm VRV Ürün Gamını R32 Soğutucu Akışkanlı Hale Getiriyor

Daikin, R32 soğutucu akışkana sahip yeni ürünleri “VRV 5 Heat Pump Dış Ünite” ve “VRV 5 Mini Dış Ünite”yi tüketicilerin beğenisine sunarak, temel sistem çeşitliliğinde VRV sistemlerde R32 soğutucu akışkana sahip ürün gamını tamamladı.

yapi.com.tr
Daikin, Tüm VRV Ürün Gamını R32 Soğutucu Akışkanlı Hale Getiriyor

100 yıllık geçmişe sahip iklimlendirme sektörünün öncülerinden Daikin, VRV grubundan iki yeni ürünü VRV 5 Heat Pump Dış Ünite ve VRV 5 Mini Dış Ünite’yi sektörün beğenisine sundu. Böylece temel sistem çeşitliliğinde VRV sistemlerde R32 soğutucu akışkana sahip ürün gamını tamamlayarak sektörde ilk ve tek marka olan şirket, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. ‘R32 soğutucu akışkan’, yüksek enerji verimliliğinin yanı sıra ozon tabakasına zarar vermemesi, daha düşük küresel ısınma potansiyeli değerine sahip olması, geri dönüşümünün kolay olması ve yeniden kullanıma girebilmesi gibi nedenlerle özellikle sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor.

İklim değişikliğini ele alma ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusundaki küresel çabalara katkıda bulunmayı amaçlayan Daikin, bu doğrultuda 2018 yılında şirketin 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşması için zemin hazırlayan Daikin Çevre Vizyonu 2050’yi oluşturdu. Çevre Vizyonu doğrultusunda Daikin, ürünlerinin tüm yaşam döngüsü boyunca ortaya çıkan sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedefleyen bir şirket olarak hareket ediyor. Şirket, mevcut ürün portföyünü daha düşük küresel ısınma potansiyeline sahip R32 soğutucu akışkan ile üreterek ürün gamını hem daha çevreci hem de daha tasarruflu hale dönüştürmüş olacak. Gerek bireysel gerekse ticari tarafta enerji verimliliği yüksek ve çevre dostu birçok ürün sunan Daikin, üretim aşaması da dahil olmak üzere tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerin azaltılması amacıyla hareket ediyor.

Yeşil Bina Projelerinin Yıldızı
Türkiye’de R32 soğutucu akışkana sahip ilk VRV ürününü 2021 yılında Mini VRV 5-S ile sunan Daikin, 2022 yılında ise VRV 5 Heat Recovery’yi tüketici ile buluşturdu. “VRV 5 Heat Pump Dış Ünite” Mayıs 2024’te; “VRV 5 Mini Dış Ünite” ise 2024 yılı yaz aylarında pazara sunulacak. Yeni ürünler ile temel sistem çeşitliliğinde R32 soğutucu akışkana sahip ürün gamını tamamlayan Daikin, her türlü proje için çevreci ve enerji verimliliği yüksek çözümlerin ilk adresi haline geldi. Ürün gamındaki bu dönüşüm aynı zamanda ‘yeşil bina’ projelerinde çok daha kapsamlı çözümlerin üretilebileceği anlamına da geliyor.

Neden R32 Soğutucu Akışkan?
R32 soğutucu akışkan, yüksek enerji verimliliği sağlayan ve ozon tabakasına zarar vermeyen bir gaz. Küresel ısınma potansiyeli değeri, daha önce kullanılan R-410A gazına göre sadece üçte bir düzeyde olan R32 soğutucu akışkan, tek bileşenli bir yapı olduğu için geri dönüşümü ve yeniden kullanıma alınması da kolaydır.

Çevre Dostu Cihazlar
Yeni ürünler “VRV 5 Heat Pump Dış Ünite” ve “VRV 5 Mini Dış Ünite”nin VRV ürün gamına eklenmesi ile Daikin, VRV sistemlerinde R32 soğutucu akışkanı kullanarak sektörde ürün gamını tamamlayan ilk ve tek marka olarak dikkat çekiyor.

Multi modüllerde sürekli ısıtma özelliği ile yüksek verimlilikte çalışan VRV 5 Heat Pump Dış Ünite, kış aylarında istenilen konfor ortamını kesintisiz şekilde sağlıyor. Ofis, otel, AVM, rezidans, villa, plaza ve restoran gibi merkezi iklimlendirme ihtiyacı olan tüm yapılar için ideal bir çözüm olarak öne çıkan cihaz, önceki sistemlere kıyasla son derece çevreci. R32 soğutucu akışkan kullanımı sayesinde sistemde daha az gaz şarjı ve daha düşük çaplı bakır borulama yapılıyor ve bu da daha hızlı ve düşük maliyetli kurulum sağlıyor. Yeni ürünler, R410A gazı ile çalışan ürünlerle kıyaslandığında yüzde 9,1 sezonsal verimlilik (SEER) artışı sağlıyor.

8-10-12 HP seçenekleriyle sunulan VRV 5 Mini Dış Ünite ise villa, rezidans, restoran ve ofis gibi merkezi iklimlendirme ihtiyacı olan her yere uygun bir ürün. VRV 5 Heat Pump Dış Ünite ile aynı özellikleri taşıyan cihaz, R410A gazıyla çalışan ürünlerle kıyaslandığında yüzde 6,2 sezonsal verimlilik (SEER) artışı sağlıyor. Her iki ürün de ‘yeşil bina’ projeleri için mükemmel bir çözüm olarak öne çıkıyor.

 

*

Daikin Türkiye Hakkında

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla 46 yıldır faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı oldu. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye, Sakarya’da 163 bin metrekare alan üzerine kurulu olan üretim tesisinde çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun ürünleri son teknolojiyle üretmektedir. 4 bölge müdürlüğü, yaklaşık 2000 çalışanı, 500 bayi, 16 kadın girişimci Sakura bayi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Ayrıca Avrupa'nın ilk iklimlendirme deneyim merkezi olan ‘İklimlendirme Teknolojileri Deneyim Merkezi’ni sektörüne kazandırmıştır. İstanbul'da bulunan Daikin Akademi ise eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtmak için çalışmaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinden kendisine bağlı olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan’ın sorumluluğu ile Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

Split Klima Üretim Hattı/ Hendek Sakarya

Daikin Türkiye Split Klima Üretim Hattı’nda üretilen klimalar, %100 yüksek basınç, fonksiyon, performans, elektrik güvenlik ve ses testlerinden geçmektedir. Üretimdeki test proseslerinden kullanılan robot uygulamaları ve özellikle kritik noktalardaki bakır boru birleşim kaynak işlemlerinde kullanılan kaynak robotları ile el değmeden üretim gerçekleştirilmektedir.

Klima Santrali Üretim Hattı / Hendek Sakarya

Türkiye’nin en modern klima santrali üretim hattına sahip olan üretim tesisinde Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle konfor ve hijyenik tip klima santralleri, hijyenik paket tip klima santrali, hücreli aspiratör, havuz nem alma santrali, mutfak aspiratörü, sığınak havalandırma cihazı ve ısı geri kazanım cihazı üretimi gerçekleşmektedir. Yurt içinde, yurt dışında çok sayıda prestijli otel, hastane, ilaç fabrikası, AVM, kongre merkezi ve ofis projesinde merkezi havalandırma sistemlerimiz tercih edilmektedir.

Fancoil Üretim Hattı / Hendek Sakarya

2009 yılında başlayan tasarım ve belgelendirme faaliyetleri sonunda, Hendek Sakarya’da bulunan üretim tesisinde üretilen fancoil cihazlar,düşük ses seviyesi ve yüksek verimleriyle yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda otel ve iş merkezinde tercih edilmektedir.

Kombi Üretim Hattı / Hendek Sakarya

Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle üretim yapan fabrikada uzman ekip tarafından tasarlanmış kombilerimiz, sektörün en kaliteli bileşenleri kullanılarak, %100 güvenlik, fonksiyon, sızdırmazlık ve basınç dayanımı testlerinden geçerek, robotlar ile yapılan %100 görsel kontrol sistemleri ile üretilmektedir. CE belgelendirmeleri, Avrupa’nın akredite laboratuvarları tarafından yapılmaktadır.

VRV Üretim Hattı/ Hendek Sakarya

2022 yılında faaliyete geçen VRV Üretim Hattı, Belçika’dan sonra bu alanda üretim yapan Daikin global üretim tesisleri içinde Avrupa’nın ikinci büyük VRV üreticisidir. Japon teknolojisiyle üretilen VRV dış üniteler, iklimlendirme sistemlerinde en yüksek sezonsal verimliliğe sahip olan ürünler olarak kabul görmektedir. VRV dış ünite üretim hattında, atık baca gazlarını ısıtma için yeniden kullanan çevreci ve son teknoloji boya tesisi için yatırım yapılmıştır. Otomatik transfer sistemleri ile minimum insan gücü kullanılarak yüksek ürün kalitesi ve U-şekil üretim akış tasarımı ile yüksek üretkenlik sağlanmıştır. Maksimum ürün güvenilirliği için proseslerde hata önleme sistemleri ve otomatik test prosesleri entegre olarak kurgulanmıştır. Üretimde MES (üretim yönetim sistemi) kullanımı ile maksimum izlenebilirlik sağlanmıştır. Üretim hattında Daikin Japonya Üretim Mühendisliği tarafından tasarlanan 4m model modül konveyörler kullanılmıştır. Dünya genelinde üretim yapan fabrikaların standardizasyonu için tasarlanan bu model, Daikin Türkiye fabrikasında da kurulmuştur. Bu tasarım ile hem ilk yatırım hem de bakım maliyetleri iyileştirilmiştir. Alüminyum profiller kullanılarak ağırlık azaltılmıştır.

Daikin Avrupa Hakkında

Daikin Europe N.V., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da ısıtma, soğutma, havalandırma, hava temizleme ve endüstriyel soğutma (HVAC-R) teknolojisinin lider bir üreticisidir. Daikin konut, ticari ve endüstriyel amaçlar için geniş bir ekipman portföyü ve bakım hizmetlerinin yanı sıra anahtar teslim çözümler tasarlar, üretir ve müşterilerine sunar. Daikin Europe N.V. 59‘dan fazla iş ortaklığında 13.800’ün üzerinde çalışana sahiptir. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı'nda bulunan 14 üretim tesisi bulunmaktadır. Genel merkezi 50 yılı aşkın bir süredir Ostend'de (Belçika) bulunan Daikin Europe N.V. grubu, küresel Daikin Industries grubunun bir yan kuruluşudur.

Daikin Japonya Hakkında

Japonya’nın Osaka şehrinde 1924 yılında kurulan, 100 yıllık geçmişe sahip Daikin Industries (DIL), 98 binden fazla çalışanıyla ısı pompası, iklimlendirme ve hava filtreleme teknolojisinde dünya çapında bir liderdir. Bugün 170’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ve soğutma ekipmanlarının yanı sıra kompresör ve soğutucu akışkanları da kendi bünyesinde geliştiren ve üreten dünyadaki tek üreticidir. Konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamaları için müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını gözeten Daikin, tüm dünyada ürün geliştirme alanındaki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığı ile tanınmaktadır.  Daikin, teknoloji araştırmaları ve fikri mülkiyet patentlerindeki liderliğiyle tanınan Clarivate (İngiltere) ve LexisNexis (ABD) tarafından dünyanın en yenilikçi 100 şirketinden biri seçilmiştir. Daikin, 2023 mali yılı (1 Nisan 2023 – 31 Mart 2024) için 28 milyar Euro'luk rekor bir satış sonucu bildirmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/daikin-tum-vrv-urun-gamini-r32-sogutucu-akiskanli-hale-getiriyor_205243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!