BSH Türkiye, Ar-Ge Merkezi’nin 15. Yılında Geleceğin Mucitleriyle Buluştu
Türkiye’nin sertifikalı ilk Ar&Ge Merkezi olarak faaliyete geçen BSH Çerkezköy Ar&Ge Merkezi 15. yıl dönümünü çocuklarla kutladı.
BSH Ev Aletleri Türkiye Ar-Ge Merkezi 15. yıl dönümünü, çalışan çocuklarına yönelik özel bir etkinlikle kutladı. Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezi sertifikasına da sahip olan tesiste bilim ve teknolojiye ilgi duyan 11-17 yaş arasındaki çocuklar bir araya geldi. BSH Çerkezköy yerleşkesinde düzenlenen etkinlik kapsamında 18 genç mucit, Kodluyoruz ve Ar-Ge ekiplerinin rehberliğinde STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) alanlarını eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğrenme fırsatı buldu. Deneyim atölyelerinde problem tanımla ve çözüm üzerine fikirler üretmeden 3D model yapımına kadar çeşitli çalışmalarla çocuklarda bilimsel merak uyandırılması ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlandı. Bununla birlikte çocuklar, Ar-Ge profesyonelleriyle tanışarak onların keşif tutkusunu ve teknoloji dünyasındaki deneyimlerini dinleme fırsatı buldu.
Genç mucitler Ar-Ge mühendisleri ile deneyim kazandılar
* BSH Hakkında BSH Hausgeräte GmbH, 2023 yılında 14,8 milyar euro toplam cirosu ve dünya genelinde 60.000 çalışanı ile ev aletleri sektöründe global bir liderdir. Şirketin marka portföyü Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo gibi on iki ünlü ev aletleri markasının yanı sıra, ekosistem markası Home Connect ve Kitchen Stories gibi hizmet markalarından oluşmaktadır. BSH üretim faaliyetlerini 38 fabrikada yürütmekte olup 50 ülkede varlığını sürdürmektedir. BSH, bir Bosch Grubu şirketidir. Kodluyoruz Hakkında Kodluyoruz, Türkiye’yi teknoloji sektöründe dünya çapında bir yetenek merkezi haline getirme vizyonuna sahip kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Türkiye’deki kadınlar, gençler ve çocuklar için yazılım geliştirme ve sosyal beceriler alanlarında ücretsiz atölye çalışmaları sunarak yetenekli ancak sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençler için teknoloji alanında ekonomik fırsat yaratma misyonuyla çalışan Kodluyoruz, bugüne kadar 300.000'den fazla yararlanıcıya ücretsiz yazılım eğitimi sunmuştur. Geleceği Kodlayanlar Projesi Hakkında Geleceği Kodlayanlar projesi, 2017’den bu yana yüz yüze olarak Tekirdağ’da ve 2020’den itibaren çevrimiçi olarak Türkiye’nin 38 ilindeki çocukları 21.yy becerileri ile tanıştırmak ve çocukların teknoloji alanında farkındalık sahibi olmaları amacıyla devam etmektedir. Proje kapsamında 8-17 yaş arası çocuklar ile kendi seviyelerine uygun kodlama, elektronik, robotik, 3 boyutlu tasarım, uygulama geliştirme, yapay zeka vb. alanlarda kısa süreli atölyeler gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte atölyelerle, 6.000’den fazla çocuk ve öğretmene erişilmiştir. makersoftomorrow.online sitesi üzerinden ise 530.000’den fazla kullanıcıya ulaşılmıştır. |