Deprem Uzmanından Korkutan...
Atatürk Baraj Gölü Kirlilikten...
İstihdamı Katlayacak
Dördüncü Büyük Barajda Çöl Görüntüsü
Baraj Suları 10 Yılın Dibinde
Barajlar Son 10 Yılın Dibinde
İstanbul Barajları Havadan...
İşte İstanbul'daki Barajların...
Melen Yetmedi, İstikamet Sakarya!
Yuvacık Barajı'nda 75 Günlük Su Kaldı
"Atatürk Barajı'nda Endişeye Gerek Yok"
"Bu Baraj Yapılırsa, Tüm Ekolojik...
Yağmur Ne Kadar Su Getirdi?
2050'ye Kadar Yetecekti Ama...
Son Yağışlar Barajları Doldurdu mu?
İstanbul'un Barajları Alarm Veriyor
İşte Barajlarda Doluluk Oranları
İçme Suyu Alarmı!
25 Köye Su Sağlayan Barajda Kirlilik
'Kuraklıkta Son Evreye Yaklaştık'
"Kuraklık Kalıcı, Önlem Şart"
Sanayide Kuraklık Alarmı
Kuraklık Elektrik Fiyatını Artırabilir
İşte Türkiye'nin Kuraklık Haritası
Altı İl için Kuraklık Uyarısı
Kuraklık Kapıda, Su Tasarrufu Şart
Kuraklıkta Plan Var, Eylem Yok!
Elektriği ‘Kuraklık’ Korkusu Sardı
Atatürk Barajı'nda Su Seviyesi 2 Metre Düştü
Keban Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'nda su kotunun geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2 metre düştüğü bildirildi.
Devlet Su İşleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından ülkenin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'nda su kotu, 536 metre olarak ölçüldü.
Yaklaşık 400 bin hektar araziye su veren barajdaki su kotu geçen yılın aynı döneminde 538 metre olarak ölçülmüştü. Bölgeye sonbahar ve kışın beklenen yağışların düşmemesi barajlardaki doluluk oranını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Nisan yağmurları ise 48 milyar metreküp su depolama alanına sahip barajdaki su kotunu yükseltmeye yetmedi. Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Yunus Demir, yaptığı açıklamada, bölgeye düşen yağış miktarının uzun yılların ortalamasının altında olduğunu söyledi. Mevcut meteorolojik verilerinin tarımsal sıkıntıya neden olacak türden olmadığını vurgulayan Demir, özellikle çimlenme, gübreleme ve başaklanma döneminde düşen yağışların verim düşüşünü engellediğini ifade etti. Bölgeye bu yıl düşen yağış miktarının geçmiş senelere göre az olduğuna dikkati çeken Demir, “Değerlendirmemizi sürdürüyoruz. Periyodik sistemde bölgemize ekim-nisanda metrekareye 286 kilogram yağış düştü. Bu rakam ise ortalamanın yüzde 30 altında olduğunu gösteriyor" diye konuştu. |