Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asansör’den Bahamalar’a

Yaptıkları işi ‘binalara kimlik kazandırıyoruz’ diye nitelendiren As-El Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Bayır, ‘Bugün Türkiye’de bazı Avrupa malı hayranları Avrupa’nın marka mallarına para harcarlarken, biz aynı ülkelere buradan ihracat gerçekleştiriyoruz’ diyor.

Cumhuriyet Ege
Asansör’den Bahamalar’a

Panjur üretimine 33 yıl önce Asansör semtinde küçük bir atölyede başlayan As-El Yapı, Bahama Adaları'ndan Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracat yapan bir şirkete dönüştü. Dün Karabağlar'da “endüstri market” açan şirket Şirket, 72 çalışanıyla 24 saat kesintisiz üretimini gerçekleştirdiği yapı malzemelerini 12 ülkeye satıyor.

As-El Yapı Market AŞ'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Bayır, 1978 yılında küçük bir atölyede panjur üretmeye başladığını, aradan geçen 33 yıl sonunda geldiği noktada gökdelen tarzı binaların tüm cam cephe ve silikon giydirmelerini ve kompozit ürünlerini ürettiklerini söyledi.

Yapılara kimlik

Yaptıkları işi ''binalara kimlik kazandırıyoruz'' şeklinde özetleyen Bayır, şirketin Sasalı'daki fabrikasında ve Karabağlar'daki atölyesinde dış cephe giydirme malzemeleri, PVC profil, balkon korkulukları, kupeşte, motorlu panjur, kamelya gibi 1000'in üzerinde kalemde üretim gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Karabağlar'da 500 bin dolarlık yatırımla 3 bin 600 metre karelik bir endüstriyel market açtıklarını belirten Bayır, krizden çıkışta böyle bir yatırım yapmasının nedenini ''Hep krizlerde bu tip ataklar yapıyorum. Çünkü büyümek için emekleyerek, tırnaklarınızla bir yere geldiyseniz, bu tip zamanlarda öne çıkmak daha doğru'' sözleriyle aktardı. Özellikle bina sistemlerinde yenilikçiliğin ve Ar-Ge çalışmalarına gerekli payın ayrılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Araştırıp geliştirmezseniz, kendinizi yenilemezseniz müşterilere farklılığınızı anlatamazsınız. İthal ürünlerle rekabet edemezsiniz'' dedi.

Tacettin Bayır, 12'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek ''Bunlardan en çarpıcı olanı Bahama Adaları, çünkü ABD'den ithalat yapan bir ülkeye PVC çit ihracatı yapıyoruz. Dört tarafı deniz olduğu için suya, tuza, korozyona dayanıklı ürün olması lazım. Çok da memnunlar'' dedi.

Yıllık ihracat tutarının 4 milyon doların üzerinde olduğunu aktaran Bayır, önümüzdeki dönemde bu rakamın artmasını beklediklerini dile getirdi.

Hem tüketicinin hem üreticinin yerli ürünlere yönelmesi gerektiğini kaydeden Bayır, “Yerli malında, işçiliğimizde ve kalitemizde taviz vermezsek onlardan çok daha iyi şeyler yapabiliyoruz. Bugün Türkiye'de bazı Avrupa malı hayranları Avrupa marka mallarına para harcarlarken, biz aynı ülkelere buradan ihracat gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

Kesinti isyanı

Sasalı'da PVC üretimi yapan fabrikanın 24 saat kesintisiz üretim gerçekleştirdiğini, en büyük sıkıntılarının ise sık sık yaşanan elektrik kesintileri olduğunu belirten Bayır, şunları söyledi:

“Fabrikamızdaki makinelerimiz elektrik enerjisiyle çalışıyor. Aç-kapa işleminin maliyeti çok yüksek. Makineyi açıp kapamamak için 24 saat çalıştırıyoruz. Bölgedeki habersiz elektrik kesintileri bizi çok zora sokuyor. Günde 4-5 kez elektrik kesildiği oluyor. Bu durumda hem makinelerimiz zarar görüyor, hem üretimimiz duruyor. Bu konuda katma değer yaratan, istihdam yaratan, ülkeye ihracat yapan bizim gibi sanayicileri sahip çıkılıp, sorunun çözülmesini bekliyoruz. Çünkü elektrik kesintileriyle uğraşmamamız gereken bir çağda yaşıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/asansorden-bahamalara_81521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!