Binaların Yüzde 80’i Tek Kibritle...
Milas'ta Çamlık ve Zeytinlik Alan Yandı
Tarihi Mekanda Korkutan Yangın
Ayvalık'ta Korkutan Yangın
Yanan Tarih, Otel ya da Düğün...
Turizm Bölgesinde Orman Yangını!
1650 Yaşındaki Ağaç Bakımda
Tarihi Konak Yangınında Kundaklama...
Her Yıl Ciğerlerimiz Yanıyor
Portakal Ağaçları Odun Oluyor!
Dünyayı Dev Ağaçlar Kurtaracak
Yol için Ağaç Katliamı
Ağaç Katliamına Suç Duyurusu!
Üniversitede Ağaçlara "Zorunlu Tayin"!
Tarihi Köşkün Korusunda Ağaç Kıyımı!
İzmir’in "Ağaçlı Yol"una da AVM
Mezarlık için Ağaç Katliamı!
Cami için Ağaç Kestiler
Edirne'de "Ağaç" Krizi!
Sıra "Yürüyen Köşk"deki Ağaçlara Geldi!
Ağaçlık Alana Kaymakamlık...
'Ağaçlı Yol'da Şimdi Gözler...
"Ağaç, Sökülüp Takılan Bir Alet midir?"
Üsküdar'da 25 Yıllık Ağaçlar Söküldü
Ağaçlar 'Yangın Tehlikesi' Yüzünden Kesilmiş
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin, kendi arazisinde bulunan 10 bin ağacı, Diyarbakır Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, yangın tehlikesi ve halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle kestiği belirtildi.
DHA'nın haberine göre, Dicle Üniversitesi tarafından Dicle Nehir kısıyında bulunan arazisinde yaklaşık 50 gündür yapılan ve çevre örgütlerinin tepkisine neden olan ağaç kesimini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Diyarbakır Orman Müdürlüğü’nün hazırladığı inceleme raporuna dayanarak yaptığı ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi’nin talebi ile 5 Kasım 2013 tarihinde inceleme raporu hazırlayan Diyarbakır Orman Müdürlüğü Merkez İşletme Şefi Ufuk Çelik, söz konusu ağaçların toplum sağlığını ve olası yangın tehlikesi için risk oluşturduğu belirtilerek, ağaçların bölgeden uzaklaştırılmasını istedi. Hazırlanan ve ağaçların kesimine gerekçe olarak gösterilen raporun sonuç ve kanaat bölümünde şöyle denildi:
"Diyarbakır Dicle Nehri yerleşkesinde Yeniköy mevkiindeki daha önce kum ocağı olarak kullanılan alan üzerindeki ’kara kavak’ ve ’kara söğüt’ ağaçlarıyla ilgili olarak yapılan incelemede, ilgili ağaçların halk sağlığı için bataklığın rehabilite edilmesi ve muhtemel çıkan yangınlara zamanında ve yerinde müdahale edilebilmesi için de ilgili ağaçların alandan uzaklaştırılarak, alanın rehabilite edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kampüs yerleşkesi içinde münferit olarak kuruyan çam ağaçları ve kuruyan dallarının budanması gereken akasya ağaçlarının da böcek arızlarının engellenmesi amacıyla bakımlarının yapılarak kuruyan ağaçların alandan uzaklaştırılması gerekmektedir." |