Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

26 ASM’den 19’u Yıkılmış ya da Hasarlı

6 Şubat depremlerinin üzerinden aylar geçmesine karşın sağlık krizi giderek derinleşiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ek yerleştirme duyurusunda Hatay’da 26 ASM’den 19’u ya yıkılmış ya da hasarlı.

yapi.com.tr
26 ASM’den 19’u Yıkılmış ya da Hasarlı (Fotoğraf: BirGün)

Sağlık Bakanlığı Hatay il Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Sağlığı Merkezi (ASM) kadrosunun belirlenmesi için yayımlanan ek gösterge listesi sağlık krizini bir kez daha gözler önüne serdi. Hatay’daki boş aile hekimliği birimlerini gösteren haziran ayında yayımlanan listeye göre ASM hizmeti veren 26 ASM’den 19’u ya hasarlı ya da yıkılmış halde.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Birlik ve Dayanışma Sendikası 3. Şube Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, Hatay’daki sağlık krizinin giderek derinleştiğini belirterek şöyle konuştu:

“Normalde aile hekimliği sistemi başladığından beri aile hekimi ek yerleştirme ilanları olur. Her ay sonunda her ilde ek yerleştirme ilanı açılır. Bu da resmi sağlık müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanır. Ek yerleştirme ilanındaki birçok bina yıkık olduğu halde ilana çıkılmış. Depremden bu yana ASM çalışanlarının hiçbir sorununa çözüm bulunamadı ve çalışanlar bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Burada çalışan 1 tane hemşire yok. İnsanların sorunlarını gidermezlerse nasıl çalışır? Birinci basamak sağlık hizmeti hâlâ enkaz altında.”

Hatay’ın ek yerleştirme listesinde gözüken 26 ASM’den 19’unun hasar aldığı ya da yıkıldığı belirlendi. Söz konusu sağlık merkezlerinin hizmet vermesi gereken toplam nüfus ise 42 bin 901.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/26-asmden-19u-yikilmis-ya-da-hasarli_205367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!