Uzmanlar 4 Kez Uyarmış: O...
Asansörlerimiz Ne Kadar Güvenli?
Tarihi Asansör’e Komşu Geliyor
Yeni Asansör Yönetmeliği Yayımlandı
Korkutan Tablo
Ankara'da 10 Bin Asansör 'Tehlikeli'
Asansörler En Az 10 Kişilik Olacak
"Asansör Aşırı Yüklenmiş Olsa...
32 Katlı İnşaatta Asansör...
MMO ile Asansör Protokolü
“Yeşil Etiketi Olmayan Asansörlere...
Asansör Trafiği Günde 1 Saat...
Kleemann'dan Panoramik Asansör
"Yeni Yönetmelik Asansör Sektörü...
"Eski Asansörleri Yenilemek...
Güvenli Bina Asansörlerine...
Zarrab'ın Yalısındaki Asansör...
Asansörde Sil Baştan
Altı Aydır Asansörü Yapılmayan Hastane
Depreme Karşı Yeni Önlem:...
Asansör Kuyruklarını Ortadan...
Asansörde Yeni Bir Konsept:...
Asansörler Resmen Belediyelere Emanet
Asansörlerde Hayat Kurtaran...
Türkiye’nin En Hızlı Asansörü Otis'ten
Asansör Kazasında Sorumluluk...
Şişli'de Asansör 'Kaza'sı: 1 Ölü
Asansör Faciası Davası'nda...
10 Asansörden 3’ü Risk Taşıyor
İstanbul’da 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen asansörlerin büyük bölümü kazaya davetiye çıkarıyor. Sanayi Bakanlığı’nın 2015 yılı denetimlerinde asansörlerin yüzde 33’ünün tehlike saçtığı belirlendi.
İstanbul’daki asansör kazasının ardından birçok asansörün standartların dışında yapıldığı için can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.
Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılında sanayi ürünleriyle ilgili denetimleri korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Denetlenen toplam 60 bin 513 farklı modelde sanayi ürünü denetlenirken, bunlardan 6 bin 312’si uygunsuz bulundu. 719 farklı ürün teste gönderilirken 78 farklı marka/model hakkında toplatma kararı verildi. 5 bin 154 adet üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre verilirken, tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin toplam 6 milyon 150 bin lira idari para cezası uygulandı. Çoğu kırmızı etiketli Bakanlığın en çok denetlediği ürün grupları elektrikli ekipmanları ve makinalar oldu. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları yüzde 33 ile asansörler oldu. Denetlenen 3 bin 64 asansörden bin 12’si uygunsuz, 2 bin 52’si piyasa şartlarına uygun çıktı. Uygunsuzluğu tespit edilen asansörlerden 488’i teste gönderildi. Uygunsuzluk oranında asansörleri yüzde 18’le taşınabilir basınçlı ekipmanlar ve yüzde 14’le makineler takip etti. En çok idari para cezası uygulanan ürün grubu da yine 4 milyon 180 bin lirayla asansörler oldu. Bakanlığın yaptığı denetimlerde ortalama uygunsuzluk oranı da yüzde 10 çıktı. Sonuçlara göre denetlenen her 100 üründen 10 tanesi piyasa şartlarındaki asgari şartları taşımadığı ortaya çıktı. Bakanlık 2014 yılında denetliği asansörlerin yüzde 45’nin risk taşıdığını belirlemişti. Kazalar üst üste geldi Türkiye’de son yıllarda inşaatlarda üst üste asansör kazaları yaşandı. Esenyurt’ta ilçesinde önceki gün inşaat halindeki bir binada yük asansörünün 24. kattan düşmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetmişti. Asansörün 450 kilo yük kapasitesi bulunduğu, fazla yük taşıdığı için düştüğü iddia edildi. Mecidiyeköy’de de iki yıl önce bir inşaatta asansör kazası yaşanmış, asansördeki 10 işçi hayatını kaybetmişti. Denetlenen asansörlere kırmızı, sarı ve yeşil renkte etiket yapıştırılıyor. Kırmızı etiketli asansörlerin risk taşıdığı için hiçbir şekilde kullanılmaması gerekiyor. |