Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"[?]+1 TOPRAK" Atölyesi

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İKSV 3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Balat Kültür Evi’nde 3 gün sürecek bir atölye çalışması düzenliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

"[?]+1 TOPRAK" Atölyesi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Ekim 2016
BİTİŞ TARİHİ: 16 Ekim 2016
YER: Balat Kültür Evi
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

DESTEKLEYENLER:

İKSV 3. İstanbul Tasarım Bienali

+ Ajandama Ekle

Atölye, “Onlar ne sundu? Ben neyi görmedim? Şimdi neyi görüyorum? Ne yapmalıyım? Benim toprağım değil ama bir evim olsun ama nasıl olsun?” sorularından hareketle popüler konut projelerinin görmezden gelinen iç mekan tasarımını tartışmaya açıyor. Görmezden gelinen iç mekan tasarımı üzerinden bize sunulan ideal yaşamları sorgulayarak bir çıkış yolu arıyor. 

Atölyenin duyuru metni aşağıdaki gibidir:

Bir dürtü ile başladı her şey!
O içimizi kemiren, aramak için hep o şeyin olmasını beklediğimiz anı yakalamakla...

Kendime ait bir evim olsun. 

“Bir dönem böyle bir evi olsun istememiş, bu yumuşak kelimeleri içinde yaşanabilir bir biçim alana dek kafasında evirip çevirmemiş biri var mıdır?” der Pollan. 

Nasıl bir ev olacak ki? İyi bir muhitin yada inşaat şirketinin yaptığı, çarşıya pazara her yere yakın, güneş gören, tek başınaysak 1+0 veya 1+1 neyimize yetmiyor, eğer yeni evliysek 2+1 (ama sonrası için hedef 3+1), çocuklarımız varsa mutlaka en az 3+1, bir de site içindeyse daha ne olsun! Sitenin spor salonu olması, açık veya kapalı tabi mümkünse her tür havuzu olması tercih sebebi oluyor. Hayalini kurduğumuz ev standartlaşan kalıplar içinde ideal eve eviriliyor. Önce kendimiz hayalimizdeki evi görmezden geliyoruz.

Sonra bizi “görmezden gelen” bir sistemle yüz yüze geliyoruz. Onlar bize, yaşamımızı, nasıl yaşayacağımızı öneriyorlar; önermekle de kalmayıp doğrusu bu diyorlar.  Sattıkları da “görmezden geldikleri” bir nesne oluveriyor. “Evi aldığında ve içinde yaşanmaya başladığında her şey değişiyor. Alınan evlerde hayatlar [?]+1 toprağa sıkışıyor. Ve bizler görmezden gelinen tasarımın bize sunduğu sorularla yaşamaya çalışıyoruz, çözümler aramaya çabalıyoruz: Salon yeterli büyüklükte miydi? Ortadaki duvarı kaldırabilir miyiz ki? Planlarda giysi dolabı yoktu, peki dolabı nereye koyacağım? Mutfakta pek küçükmüş, kokuda olacak ama mutfakla salonu birleştirsek mi? Tam da bu noktada o görmezden gelinen görünür oluyor!


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/-1-toprak-atolyesi_151250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!