Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Metrosunun Araçları Yerli Üretimin de Önünü Açacak

Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi' imza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2014 Martına göre yapılan programın erken seçimlerin öne alınması durumuna karşı 2013 Kasımına göre yeniden yapılanmaya gitme ihtiyacı doğacak gibi gözüktüğünü belirtti.

yapi.com.tr / AA
Ankara Metrosunun Araçları Yerli Üretimin de Önünü Açacak

''1 milyondan fazla yolcu taşıyabilecek''
   
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankara için mutlu günlerden birisini daha yaşadıklarını belirterek, ''Seçimler de öne alındığı için Bakanımızın da gayretiyle seçimlerden önce metromuzu harekete geçireceğiz. Hiç olmazsa ilk iki metromuz işletmeye açılacak'' dedi.
    
Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan da 324 adet metro aracını kapsayan ihalenin 5 Mart'ta yapıldığını ve ihaleyi 391 milyon 230 bin dolar toplam sözleşme bedeli ile Çin CSR Firmasının kazandığını anımsatarak, metro araçları hakkında bilgi verdi. Bir dizi ile 900 yolcu, iki dizi ile 1800 yolcu, saatte tek yönde 70 bir yolcu taşınabileceğini anlatan Tahan, ''Sistem artacak yolcu ihtiyacına göre günde 1 milyondan fazla yolcu taşıyabilecek kapasitededir. Trenlerin maksimum işletme hızı saatte 80 kilometredir. 324 adet vagondan, ilk 75 adet vagon için en az yüzde 30, 249 adet vagon için en az yüzde 51 yerli katkı payı olacaktır'' dedi.
   
Metro araçlarındaki teknik yenilikler
   
Tahan, yeni metro araçlarında, araç içi yolcu bilgilendirme ekranları, güvenlik için CCTV kameraları, vagon aralarında birbirine geçişi sağlayan körükler, sesli anons sistemi, fiziksel engelliler ve bebek arabaları için özel alan, LED lambalarla konforlu araç içi aydınlatma, konforlu ve teknolojik sürücü kabini, elektrikli kapılar, yağ kullanılmayan yeni vagonlar, ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, dinamik fren sisteminin olacağını anlattı. Tahan, son teknoloji kullanılarak, en kısa sürede hizmete sunulacak metro araçlarının çalışacağı her üç metro hattında inşaat işlerinin, alt ve üst yapıların programlandığı şekilde yürütüldüğünü ifade etti.
    
CSR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zheng Changhong da Yüksek Hızlı Trenler, elektrikli ve dizel lokomotifler, metro araçları, yük trenleri, yolcu trenleri, EMU ve diğer ürünlerinin 40'dan fazla ülke ve bölgede başarıyla kullanıldığını belirtti. Türkiye ekonomisindeki hızlı gelişme ve raylı sistem araçlarındaki yatırımları yakından izlediklerini dile getiren Changhong, ''Bu sözleşme CSR'nin hükümetinize ve Ankara halkına şirket gücümüzü ve imajımızı sergileme de önemli bir fırsat olacaktır'' dedi.
    
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım'ın onur tanıklığında CSR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zheng Changhong, CSR Zhuzhou Genel Müdürü Xu Zongxiang, Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan sözleşmeyi imzaladı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-metrosunun-araclari-yerli-uretimin-de-onunu-acacak_101253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!