Yapı Sektörünün Haber Portalı

Zafer Havalimanı Fizibilite Raporuna Göre Zarar Biliniyormuş

Zafer Havalimanı ile ilgili fizibilite raporu açığa çıktı. Raporda, inşa edilen Zafer Havalimanı’nın maliyetinin 84,5 milyon avro olduğu belirtilerek DHMİ’nin 2044’e kadar müteahhide 206,6 milyon avro ödemesi öngörüldü.

Zafer Havalimanı Fizibilite Raporuna Göre Zarar Biliniyormuş

Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılan ve Kasım 2012’de hizmete açılan Kütahya Zafer Havalimanı’nın bütçede açtığı karadelik her yıl daha da büyüyor. Zarar rekoru kıran havalimanı, 2025 yılında da geleneğini sürdürdü. Zafer’i, müteahhide 329 bin 433 yolcu garantisi verilen Ocak-Mart 2025 döneminde yalnızca 9 bin 388 yolcu kullandı. Zafer Havalimanı için verilen yolcu garantisinde sapma oranı, yüzde 97,1 olarak hesaplandı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; AKP iktidarlarında plansızca hayata geçirilen projelerin sembolü olan Zafer Havalimanı’yla ilgili tartışma, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Toplantısı’na da taşındı. CHP Milletvekili Mahir Polat, DHMİ’nin Zafer Havalimanı’na yönelik fizibilite raporu hazırladığının altını çizerek rapordaki tespitlere dikkati çekti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Fizibilite raporunda yer alan hesapta, KÖİ kapsamında inşa edilen Zafer Havalimanı’nın DHMİ’ye maliyetinin, yalnızca ödenen garanti tutarı göz önüne alındığında 206 milyon 642 bin avro olduğu ifade edildi. Raporda yer alan veriler, havalimanını 84,5 milyon avroya inşa eden şirketin, işletme süresi boyunca 206,6 milyon avroluk garanti ödemesi alacağını gözler önüne serdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.