Yapı Sektörünün Haber Portalı

Yitirdiklerimiz: Salih Acar

Kuşların ressamı olarak tanınan Salih Acar yaşamını yitirdi. Doğayı bir doğabilimci gibi gözleyen Salih Acar bu ilgisini en yalın biçimde kuş resiml

Yitirdiklerimiz: Salih Acar
Kuşların ressamı olarak tanınan Salih Acar yaşamını yitirdi.
Doğayı bir doğabilimci gibi gözleyen Salih Acar bu ilgisini en yalın biçimde kuş resimlerinde yansıtmıştı. 1950'de Sofya Akademisi Fresk Bölümü'nden, 1955'te GSA Heykel Bölümü ve Cemal Tollu atelyesinden mezun olan Acar yaşamını doğayla iç içe geçirdi.
Özellikle su kuşlarına ilgi duydu ve mavilerin, grilerin, siyah ve beyazların egemen olduğu tuvallerinde kelaynakları, kuğuları, balıkçılları, turnaları ve leylekleri çok hareketli ve şiirsel bir anlatımla, kimi zaman soyuta varacak bir stlizasyonla işledi.
Salih Acar aynı zamanda Dünya Tabiatını Koruma Derneği'nin Türkiye Şubesi ile Türk Tabiatını Koruma Derneği'nin kurucusuydu.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.