- yapi.com.tr
- 04.06.2007
- GÜNDEM
- 2 okunma
Yayla ve Mera Yağmasına Af
"Mera, yaylak ve kışlaklara" gizli imar affı getiren tasarıyla mera ve yaylalarda yapılan ve davalık olan evler, az bir bedelle tapulanacak. Düzenleme ile kaçak konutlara açılan davaların hepsi düşecek.
Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesine ilişkin anayasa değişiklik paketi nedeniyle gece gündüz çalışan Meclis dün beş yasa daha kabul ederek tatile girdi.
"Mera, yaylak ve kışlaklara" gizli imar affı getiren tasarıyla mera ve yaylalarda yapılan ve davalık olan evler, az bir bedelle tapulanacak. Düzenleme ile kaçak konutlara açılan davaların hepsi düşecek. Konut sahipleri rayiç bedellerinin toplamının yarısını ödeyerek, tapu çıkartabilecekler. Düzenlemenin Adana, Bolu, Bursa, Burdur, Antalya gibi illerde son yıllarda yoğun şekilde yaylalara yapılan tüm konutları kapsayacağı belirtiliyor.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap