Yapı Sektörünün Haber Portalı

Yarım Kalan İnşaat Çürümeye Terk Edildi

Kırşehir'de, 2017 yılında yapımına başlanan Hükümet Konağı inşaatı, temelleri atılıp direkleri dikildikten sonra durdu. Valilik inşaatın KYK'ya devredildiğini ve öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı; ancak inşaata bir çivi dahi çakılmadı.

Yarım Kalan İnşaat Çürümeye Terk Edildi

Kırşehir’in Ankara Caddesi’nde bulunan eski hükümet konağı yıkılarak yerine 2017 yılında yeni bir bina yapımına başlandı. Kırşehir Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ve 29 milyon 452 lira bedelle özel bir firmanın yapımını üstlendiği inşaat, 2020 yılında teslim edilecekti. Ancak, bir süre sonra temelleri atılan ve kolon direkleri dikilen inşaatta çalışmalar durdu.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Hükümet konağının inşaatını üstlenen özel firma 2018 yılında ödeneklerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle çalışmaları yavaşlattı.

2019 yılında ise tamamen durdu. 2020 yılında teslim edilmesi gereken ancak temel düzeyinde bekletilen binanın yapımı kaynak yetersizliğinden durdurulunca, valilik 2020 yılı Haziran ayında inşaatın KYK’ya (Kredi Yurtlar Kurumu) devredildiğini açıkladı.

Ancak bu devir işinden sonra da inşaata bir çivi bile çakılmadı. Sadece şantiyedeki hükümet konağı tabelası kaldırılarak öğrenci yurduna ait görseller konuldu.

Kentin orta yerindeki inşaat aradan geçen 4 yılda harabeye döndü. Atıl vaziyette bekletilen inşaatın taşıyıcı demirleri tamamen paslandı ve deforme oldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.