 |
| VLA'nın Kopenhag'daki Ofisi |
Vilhelm Lauritzen AS; planlama, mimarlık ve tasarım alanlarında hizmet veren,
1922'de kurulmuş bir mimarlık ofisi. Merkezi Kopenhag'da olan ve yaklaşık
90 kişilik bir ekibe sahip olan VLA, Danimarkalı ve yabancı yatırımcı ve gayrimenkul geliştirme şirketleri ile birlikte proje hizmetinin yanında büyük projelerde danışmanlık hizmetlerine de imza atıyor.
VLA'nın bugüne dek gerçekleştirdiği projeler arasında altyapı, havaalanı, konut ve eğitim yapıları, otel ve kongre merkezleri, bioteknik ve endüstriyel yapılar ile restorasyon çalışmaları bulunuyor.
 |
| Kopenhag Havaalanı Terminal 3 |
VLA'nın son dönemde gerçekleştirdiği önemli yapılar arasında, Kopenhag Havaalanı 3 No'lu Terminali ve yeni kontrol kulesi, yine Kopenhag Havaalanı'ndaki Kastrup Tren İstasyonu, dünyanın üçüncü büyük biyoteknoloji şirketi olan Biogen Idec'in yeni binası, KDY Marinası, Ishoj Kenti İstasyonu, Randers'da Sosyal -Sağlık Okulu, Farum Garnison Park ve Oresund yerleşimleri bulunuyor.
DR Byen binasının master plan yarışmasını kazanarak adını daha da duyuran VLA, aynı kurumun 1935'de ilk binası olan Radiohuset'i de gerçekleştirmişti.
VLA çalışmalarını Kopenhag'ın merkezindeki
1624 tarihinden kalma tarihi yapıda sürdürüyor.
VLA hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Fotoğraflar: Sena Özfiliz
0 Yorum
Yorum Yap