- yapi.com.tr
- 15.02.2007
- GÜNDEM
- 125 okunma
Üsküdar-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu İhale Aşamasına Geldi
Anadolu yakasının ikinci metro ağı olan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu ihale aşamasına geldi. Projenin, inşaatın başlamasından sonra 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.
Anadolu yakasının ikinci metro ağı olan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu ihale aşamasına geldi. Projenin, inşaatın başlamasından sonra 4 yılda tamamlanması hedefleniyor. 5 ayrı noktadan karşılıklı olarak başlatılacak metro kazısı için 24 saat esasına göre çalışılacak.
Toplam 17 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak Üsküdar-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu, Üsküdar vapur iskelesi önünden başlayacak. Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy güzergahında çalışacak.
Delme tünel teknolojisi ile yapılacak olan metroda 2 kilometre depo alanı ve 16 adet istasyon bulunacak. Çalışmalar tamamen yerin altında sürdürüleceği için trafik sıkışıklığı ve çevreye hiçbir rahatsızlık verilmeyecek. Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak olan metroda 6 dizili vagonlar kullanılacak. Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metrosu’nun ihale tarihinin 10 gün içinde belirlenmesi planlanıyor.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
yapılacak olan metro çaloışmaları bugüne kadar yapılması gerekirdi bugünden itibaren yapılacak olan çalışmayı heyacanla bekliyoruz. çekmeköy mahalle sakinleri adına teşekür ederiz, başarılarınızın devamı dileğiyle, saygılarımla erhan ateş