Yapı Sektörünün Haber Portalı

Üsküdar İlçesi 266 Ada, 38 Parseldeki (Eski 7 ve 8 Parseller) Nalçacı Dergahı ve Haziresi'nin Restorasyonu Uygulama İşi

İhale Makamı: Üsküdar Belediye Başkanlığı İşin Adı: Üsküdar İlçesi 266 Ada, 38 Parseldeki (Eski 7 ve 8 Parseller) Nalçacı Dergahı ve Haziresi'nin Restorasyonu Uygulama İşi

Üsküdar İlçesi 266 Ada, 38 Parseldeki (Eski 7 ve 8 Parseller) Nalçacı Dergahı ve Haziresi'nin Restorasyonu Uygulama İşi

Özel bilgiler

İHALE
İhale Makamı
Üsküdar Belediye Başkanlığı
İşin Adı
Üsküdar İlçesi 266 Ada, 38 Parseldeki (Eski 7 ve 8 Parseller) Nalçacı Dergahı ve Haziresi'nin Restorasyonu Uygulama İşi
İşin Yapılacağı Yer
İstanbul
İhale Tarihi
23 Kasım 2009
İhale Saati
14:30
İhale Yeri
Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu
İhale Kaynağı
ihalehaber.com
İhale Link
http://www.ihalehaber.com

İhale Kayıt No: 2009/144698

1. İdarenin
a ) Adresi : Üsküdar Belediye Başkanlığı
imar ve Şehircilik Müdürlüğü
mimar Sinan Mahallesi
hakimiyet-İ Milliye Caddesi No: 35
Üsküdar/ İstanbul(Ana)
b ) Telefon – faks numarası : 0216 5313000 - 0215 5313225
c ) Elektronik posta adresi ( varsa ) : imar@uskudar.bel.tr

2. İhale Konusu Yapım İşinin
a ) Niteliği, türü ve miktarı : 850,99 M2 İnşaat Alanına Sahip Eski Eser Uygulama İşidir.
b ) işe başlama tarihi : Sözleşmenin İmzalandığı Tarihten İtibaren 5 (Beş) Gün İçinde Yer Teslimi Yapılarak İşe Başlanacaktır.
c ) işin süresi : Yer Tesliminin Yapıldığı Tarihten İtibaren 360 (Üçyüz Altmış) Takvim Günüdür.

3. İhalenin
a ) Yapılacağı Yer : Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu
b ) Tarihi – Saati : 23.11.2009 - 14:30

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler
4.1. İhaleye Katılma Şartları ve İstenen Belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esanaf ve Sanatkar Odası Belgesi.
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası"ndan ya da Esnaf ve sanatkar Odası"ndan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası"ndan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.3. Bu şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin taahhütname.
4.1.4. Bu şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu.
4.1.5. Bu şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldıklarını gösteren makbuzlar.
4.1.6. Bu şartnamenin 7.2. ve 7.3 üncü maddelerde belirtilen, şekli ve içeriği 4734 sayılı Kanun"un Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği"nde düzenlenen yeterlik belgeleri.
4.1.7. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.
4.1.9. İhale konusu yapım işinin tamamını veya bir kısmını alt yüklenicilere yaptırmayacağına dair taahhütname.
4.1.10. Bu şartnamenin 5 inci maddesinde verilmesi halinde, teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığuı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler.
4.1.11. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası/Ticaret Odası bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Memurlukları veya Yeminli Mali Müşavir ya da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenelenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.
4.1.12. Ortağı olduğu veya hisseadrı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname.
4.2. Ekonomik ve Mali Yeterliğe İlişkin Belgeler ve Bu Belgelerin Taşıması Gereken Kriterler:
4.2.1. Teklif edilen bedelin % 10 undan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakid kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgelerin verilmesi zorunludur. Banka referans mektubunun ihale veya son başvuru tarihinden önceki üç ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.
4.2.2. İsteklinin, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosunun veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin, yoksa bunlara eşdeğer belgelerinin istenilmesi zorunludur.
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için geekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (Dönen varlıklar / Kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri, dönen varlıklardan ve hakediş gelirleri kısa vadeli borçlardan düşülecektir.),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren Öz Kaynak Oranının (Öz kaynaklar / Toplam aktif) en az 0.10 olması (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir.),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75"den küçük olması yeterlik kriteri olarak öngörülür.
İsteklilerin ortak girişim olması halinde ortakların herbirinin istenen belgeleri ayrı ayrı vermesi ve ortajklardan herbirinin (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartları sağlaması zorunludur.
4.2.3. İhalenin yapıldığı yıldan önceki son üç yıla ait isteklinin toplam cirosunu gösteren gelir tablosu ve taahhüdü altındaki ve bitirdiği uygulama işi miktarını gösteren hakediş raporları veya benzeri belgelerden birini sunmaları zorunludur.
Son üç yılın ortalamasının toplam ciro için isteklinin teklif edeceği bedelin % 15"inden, uygulama işleri geliri için ise isteklilerin teklif edeceği bedelin % 12"sinden az olmaması gerekir.
4.3. Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Belgeler ve Bu Belgelerin Taşıması Gereken Kriterler:
4.3.1. İş Deneyim Belgeleri:
İsteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerde, uygulama işleri için son onbeş yıl içinde kamu veya özel sektörde o işe ait ilk sözleşme bedelinin en az % 80 (yüzde seksen)"i oranında gerçekleştirdiği veya %80 (yüzde seksen)"i oranında denetlediği veya yönettiği iş, idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve istekli tarafından teklif edilen bedelin % 100 (yüzde yüz)"ü oranında tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi.
4.3.2. Organizasyon Yapısı ve Personel Durumuna İlişkin Belgeler:
4.3.2. 1. İdari şartnamenin 7.3.6. maddesinde belirtilen ve aşağıda gösterilen sayı, nitelik ve mesleki deneyimli Anahtar Teknik Personel Bildirimi (Listesi) verilecektir.
Anahtar Teknik Personel Listesi;

Sıra No Mesleki Ünvan İş Deneyim süresi Adeti
1 Restorasyon Uzmanaı Y. Mimar / Y. Mimar / Mimar 5 Yıl 1
4.3.2.2. İdari şartnamenin 7.3.6. maddesinde belirtilen ve aşağıda gösterilen sayı, nitelik ve mesleki deneyimli teknik personeli inşaat mahallinde bulunduracağına dair Teknik Personel Taahhütnamesi verilecektir.
Teknik Personel Listesi;
Pozisyonu Mesleki Ünvanı İş Deneyim Süresi Adeti
Şantiye Şefi Restorasyon Uzmanaı Y. Mimar / Y. Mimar / Mimar (Restorasyon konusunda deneyimli) 5 Yıl 1
Şantiye Elemanı İnşaat Mühendisi (Restorasyon konusunda deneyimli) 5 Yıl 1
Şantiye Elemanı Elektrik Mühendisi (Restorasyon konusunda deneyimli) 5 Yıl 1
Şantiye Elemanı Makine Mühendisi (Restorasyon konusunda deneyimli) 5 Yıl 1

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak, "Yapım İşlerinde İş Deneyiminde Değerlendirilecek Benzer İşlere Dair Tebliğ"de yer alan B/I Grubu işler benzer iş olarak kabul edilecektir. İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri diplomaları kabul edilmeyecektir.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat farkı esasına göre belirlenecektir.
6. Bu ihaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu, Mimar Sinan Mah., Hakimiyet-i Milliye Cad. No:35 Üsküdar/İSTANBUL adresinde görülebilir ve 500 Türk Lirası karşılığı aynı adresten satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar, kadar Üsküdar Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Koruma Uygulama ve Denetim Börosu adresine elden teslim edileceği gibi aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9. İstekliler tekliflerini anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verecektir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliye Anahtar Teslimi Götürü Bedel Sözleşme imzalanacaktır.
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3 ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
12. Bütün tekliflerin reddedeilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde İdare serbesttir.
13. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif veremezler.
14. İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları İle Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet alımlarına Dair Yöentmelik esasları uygulanacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.