- yapi.com.tr
- 08.11.2006
- GÜNDEM
- 2 okunma
Türk Şirketlere Aşkabat'ta Konut İhalesi
Aşkabat Belediyesi'nin siparişi üzerine Türk İnşaat Şirketleri Aşkabat'ta modern konut inşa edecek ve bazı konutlarda modernleştirme işlerini yapacak.
Aşkabat Belediyesi'nin siparişi üzerine Türk İnşaat Şirketleri Aşkabat'ta modern konut inşa edecek ve bazı konutlarda modernleştirme işlerini yapacak.
Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı Aşkabat Valiliğine Türk Macc İnşaat Şirketi ile 12 katlı 48 daireli yeni konut inşaatı ile ilgili anlaşma imzalamaya yetki verdi. Anlaşma gereği, şirket, inşa edeceği konutun yakınındaki 4 ve 3 katlı binaların mermer kaplaması işlerini de yapacak. Şirket, 9 milyon dolara mal olması beklenen konutu Şubat 2008'de devlet hizmetine takdim etmeyi hedefliyor.
Türkmenbaşı'nın imzaladığı başka bir karar gereği, Türk Algan Çelik Şirketi'nin Aşkabat Valiliği ile 5 katlı konuta 3 kat eklenerek, dış cephe mermer kaplamasının onarımı ve çevre düzenlemesi ile ilgili, KDV dahil 3 milyon ABD doları değerinde sözleşme imzaladığı kaydedildi. Aşkabat Valiliği, bu konut ihalelerinin tutarını Aşkabat'ı Geliştirme Devlet Fonu'ndan karşılayacak.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap