 |
| Brewery Bölgesi, Kopenhag |
Rem Koolhaas’ın kurucu ortağı olduğu
OMA’nın kentsel planlama ağırlıklı çalışan birimi
AMO, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın merkezinde liman bölgesinde dönüştürülmemiş son bölge olan
‘Brevery’nin geliştirilmesi için açılan yarışmayı kazandı.
AMO,
‘Kara Elmas’ (Black Diamond) olarak bilinen yeni
Kraliyet Kütüphanesi’ne de komşu olan araziyi yeniden tasarlama hakkını davetli bir yarışma sonucunda kazandı. Davet edilme kriterleri arasında mimari vizyon ve yeterlilik, ofis çalışanların vasıfları ve benzer projelerdeki deneyim yer alıyordu.
Arazide gerçekleştirilecek binada
Danimarka Mimarlık Merkezi, bir kitabevi ve kafenin yanısıra ofis ve rezidanslar bulunacak. Binanın bir bölümünde de projenin yatırımcılarından
Realdania Vakfı yer alacak. Projede yeni kamusal alanlar ve oyun alanları da yer alıyor.
 |
| Brewery Bölgesi ve Kraliyet Kütüphanesi |
Realdania Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
Flemming Borreskov projeyle ilgili şunları söylüyor: “Binanın içinde, Brewery bölgesi çevresindeki hayatı canlandıracak, kent ve liman arasındaki komşuluk ilişkisinin aktif olarak geliştirilmesine katkıda bulunacak farklı aktiviteler oluşturmayı planlıyoruz.”
Vakıf, alışılagelenin aksine projeden önce mimarı seçmeyi tercih etmiş. Seçilen mimarın, Realdania Vakfı ve diğer danışmanlarla işbirliği yaparak projenin bütünsel olarak planlanmasında aktif rol oynaması öngörülüyor.
Yüklenici ve mühendislik firmalarının seçimi de yine karşılıklı görüşmeler sonucunda belli olacak.
Kopenhag’daki OMA takımının ortaklardan
Rem Koolhaas ve
Ellen van Loon tarafından yönetilmesi planlanıyor.
Realdania Vakfı Hakkında
2000 yılında iki büyük finans enstitüsü’nün birleşimiyle kurulan Vakfın hedefi, yapılı çevre kalitesini artırmaya yönelik projelere destek olarak, kamu yararına hayat kalitesini artırıcı girişimlerde bulunmak.
Brewery Bölgesi ve çevresinden diğer fotoğraflar:
Derleyen ve fotoğraflar: Sena Özfiliz
0 Yorum
Yorum Yap