Yapı Sektörünün Haber Portalı

Philips, Şeffaf Ampul Satışına Son Veriyor

Aydınlatma pazarının en önemli oyuncularından Philips, Ocak ayından itibaren 100W ve 75W şeffaf ampullerin satışına son vereceğini açıkladı.

Philips, Şeffaf Ampul Satışına Son Veriyor
130 yıldır kullanılmakta olan şeffaf ampullerin aşırı elektrik tüketimine yol açması nedeniyle Avrupa Birliği genelinde yasaklanmasının ardından Philips de Türkiye’deki şeffaf ampul satışlarını durdurma kararı aldığını açıkladı.

Keban Barajı'nın yıllık üretimi kadar tasarruf

Philips Aydınlatma Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Ülkem Kırımlı, Türkiye’deki 80 milyon şeffaf ampulün enerji verimli ampuller ile degistirilmesi halinde yılda yaklaşık 1.6 milyar TL tasarruf sağlanabileceğini belirtti. Kırımlı, bu rakamın Keban Barajı’nın yıllık üretiminde bile fazla olduğunu ifade ederek, "Bir hanede 12 adet aydınlatma noktası olduğunu öngördüğümüz takdirde ampul başına 20 TL tasarruf ile hane başına 240 TL seviyesinde tasarruf yapılacağı öngörülmektedir” dedi.

1 Yorum

  1. gürkan kasımhocaoğlu dedi ki:

    Sizi candan kutluyorum.Keşke herkez sizin gibi düşünse.Saygılarımla

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.