Yapı Sektörünün Haber Portalı

Peru: 5 Bin 500 Yıllık Meydan Bulundu

Başkent Lima'nın 370 km kuzeyindeki Sechin Bajo harabelerinde arkeolojik kazı yapan Perulu ve Alman arkeologların, başka bir yapının kalıntıları altında buldukları meydanın, Amerika kıtalarında şimdiye kadar keşfedilen en eski mimari yapı olduğu belirtildi.

Peru: 5 Bin 500 Yıllık Meydan Bulundu
Peru'da yapılan kazılarda 5 bin 500 yıl önce inşa edilen bir meydan bulundu. Başkent Lima'nın 370 km kuzeyindeki Sechin Bajo harabelerinde arkeolojik kazı yapan Perulu ve Alman arkeologların, başka bir yapının kalıntıları altında buldukları meydanın, Amerika kıtalarında şimdiye kadar keşfedilen en eski mimari yapı olduğu belirtildi.

Peru tarihi yeniden yazılabilir

Kazı ekibinin başında bulunan Peru Ulusal Kültür Enstitüsü'nden Cesar Perez, "Bu çok etkileyici bir keşif, bilim ve arkeoloji dünyası çok mutlu. Bu keşif ülke tarihinin yeniden yazılmasına yol açabilir" dedi. Son keşiften önce, arkeologlar Peru'daki yaklaşık 5 bin yıllık antik Caral kalesini, batı yarıküredeki en eski arkeolojik yapı olarak kabul ediyorlardı. Bilim insanları, Sechin Bajo'dan birkaç saat uzaklıktaki Caral kalesinin, Mezopotamya, Mısır, Çin, Hindistan ve Meksika ile birlikte insanların yaklaşık 5 bin yıl önce yaşamaya başladığı dünyadaki altı yerleşim bölgesinden biri olduğunu belirtiyor.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.