Yapı Sektörünün Haber Portalı

Perşembe Yaylası'nda Çevre Mücadelesi Kazandı

Ordu'nun Korgan ilçesinde yürütülen maden sondaj çalışmalarına karşı açılan davada, Ordu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Perşembe Yaylası'nda Çevre Mücadelesi Kazandı

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Beypınarı ve Terzili mahallelerindeki mera alanlarında planlanan maden arama çalışmalarına karşı mücadele sonuç verdi. Maden sondaj çalışmalarına karşı açılan davada Ordu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ANKA’da yer alan habere göre; maden arama çalışmaları, Perşembe Yaylası'nın menderesleri ve su kaynaklarına yakınlığı nedeniyle bölge halkı ve çevre örgütlerinin tepkisini çekmişti.

Mahkeme kararının ardından jandarma gözetiminde faaliyet gösteren şirket, sondaj ve iş makinelerini çalışma alanından çekerek yayla yolu girişine park etti. Ancak Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ile yönetim kurulu üyesi Avukat Haluk Türkmen, şirketin rehabilitasyon sözünü yerine getirmediğini ve çalışmalar sırasında kullanılan kimyasalların çevre ile canlı yaşamına zarar verdiğini belirterek, makinelerin bölgeden tamamen çıkarılması çağrısında bulundu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu çağrıların ardından Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası havzasında bulunan sondaj ve iş makinelerinin alandan ayrılmaya başlaması, çevre mücadelesi veren vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Aylardır bölgede sürdürülen çevre mücadelesinin ardından iş makinelerinin yaylalardan çekildiği haberinin duyulması üzerine, Korgan, Aybastı ve Kabataş Çevre Derneği kurucularından Bedir Silme ile çevreciler bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

İş makinelerinin bulunduğu noktada açıklama yapan Bedir Silme, yaklaşık 18 aydır süren mücadelenin önemli bir aşamaya ulaştığını belirtti.

Makinelerin bölgeden ayrılmasının doğa adına önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Bedir Silme, mücadelenin sona ermediğini vurgulayarak, “Mücadele burada bitmedi, devam edecek. Biz yine burada olacağız. Bu toprakları talan ettirmeyeceğiz.” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.