Yapı Sektörünün Haber Portalı

Milyonluk Santral Uçuş Bölgesinde Çıktı

Amasya İl Özel İdaresi tarafından şehre 60 kilometre uzaklıktaki Merzifon Kayadüzü köyüne bir rüzgâr santralı kurulması planlandı. Ancak projede acele edildi. Uygun olduğuna karar verilen bölge için ruhsat bile alınmadan proje tamamlanmak istendi.

Milyonluk Santral Uçuş Bölgesinde Çıktı

Birgün Gazetesi'nden Erk Acarer'in haberine göre, 1 KW’lik rüzgâr santralının devlete maliyeti ve dolayısıyla halkın cebine yansıması bir servete mal oldu. 2016 yılının 12. ayında tribün Hollanda’dan satın alındı. Santralın yapılacağı alana 3 bin beş yüz metreküp beton döküldü. 400 ton demir satın alındı. Ne var ki bu işler tamamlandıktan sonra santralın kurulacağı yerin uçuş sahasında olduğu anlaşıldı.

Ruhsatsız alanın, uçuş bölgesinde olduğu anlaşılınca, projeden vazgeçildi. Rüzgâr tribünü götürülüp Yeniçeltek kömür işletmesi alanına bırakıldı. Yine yapılacağı yer de, beton dökülmüş hali ve satın alınan 400 ton demirle öylece bırakıldı.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.