Yapı Sektörünün Haber Portalı

Marmaray'da Kara ve Deniz Tünelleri Eklendi

Avrupa ile Asya'yı demiryolu ile bağlayan asrın projesi Marmaray'ın deniz ve kara tünelleri ilk kez buluştu. Proje kapsamında İstanbul Boğazı tabanında daha önce yapımı tamamlanan tüp tünel ile Üsküdar'dan gelen kara tüneli birleşti. Tüp tünelin 2011 yılında Sirkeci ile bağlantısının sağlanmasıyla Avrupa ile Asya arasındaki bağlantı tamamlanmış

Marmaray'da Kara ve Deniz Tünelleri Eklendi
Avrupa ile Asya'yı demiryolu ile bağlayan asrın projesi Marmaray'ın deniz ve kara tünelleri ilk kez buluştu. Proje kapsamında İstanbul Boğazı tabanında daha önce yapımı tamamlanan tüp tünel ile Üsküdar'dan gelen kara tüneli birleşti. Tüp tünelin 2011 yılında Sirkeci ile bağlantısının sağlanmasıyla Avrupa ile Asya arasındaki bağlantı tamamlanmış olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kara ve deniz tünellerinin birleştirilmesinin açılışını yerin 36 metre altında yaptı. Proje hakkında bilgi veren Binali Yıldırım, tüp tünele bağlantısı sağlanan iki tünelden Yavuz tünelinin Üsküdar İstasyonu ile Söğütlüçeşme arasındaki deniz altı ulaşımı sağlayacağını dile getirdi. Diğer tünelin ise 3 ay sonra tüp tünel ile bağlantısının sağlanacağını anlattı. Üsküdar istasyonundan gelen tünelin boğaz ile birleştirilmesiyle Marmaray'ın Üsküdar ayağında deniz altındaki son görevin tamamlandığını anlatan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Boğazın 36 metre tabanında bulunan tüp tünele bağlantıyı sağlayan şaft, artık görevini tamamladı. Tünellerin birleşmesiyle tüp tünelin kara ile bağlantısı sağlanmış oldu." dedi.

Yıldırım, Yavuz tünelinin ikizi olan Atatürk tünelinin de yaklaşık 3 ay sonra tüp tünelle bağlantısının sağlanacağını anlattı. Marmaray'da kullanılacak 440 vagon setinin üretim çalışmalarına başlandığını anlatan Yıldırım, vagonların renk seçimini İstanbullunun tercihine bıraktıklarını söyledi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.