Yapı Sektörünün Haber Portalı

Lojmanlar Yıkılıp Park Yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Askeriye arasında yapılan protokol gereğince Sivas Caddesi üzerinde bulunan askeri lojmanların ve iki villanın yıkımına başlandı. Belediye bu alana 5-6 bin metrekarelik park inşa etmeye karar verdi.

Lojmanlar Yıkılıp Park Yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Lojmanların yıkılmasıyla oluşacak yeşil alan, şehrimize ayrı bir güzellik katacak" dedi. Yıkım çalışmalarını yerinde denetleyen ve yıkımın ardından uygulanacak projeyi inceleyen Başkan Özhaseki, daha sonra çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Lojmanların ve iki villanın yıkılmasının ardından çıkacak alanın yeşil alan olacağına dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Belediye olarak biz bir park projesi yaptırdık. Burası yeşil alan olacak ve Kayserili hemşehrilerimize hizmet verecek. Bu alan 4 bin metrekareden fazla. Belediyemizin önündeki yeşil alanla birlikte neredeyse 5-6 bin metrekarelik yeni bir park alanı daha yapmış oluyoruz" dedi.

10 milyon TL’ye mal oldu

Bu projenin maliyetli bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yeşil alan çalışması biraz pahalıya mal oluyor. Çünkü lojmanların yıkılarak bir başka yere yapılması, binaların karşılığının verilmesi Büyükşehir Belediyemize tam 10 milyon liraya mal oldu. Kayseri'miz için helal olsun. Şehrin en önemli yerinde bulunacak bu yeşil alan, şehrimize ayrı bir güzellik katacak. Bir dönüşüm projesi olan bu alan hem Kayseri'ye bir kazanım olacak hem de Büyükşehir Belediyesi'nin önü açılmış olacak. Bu binalar inşallah bir ay içerisinde yıkılır ve ardından bizde park çalışmasına başlarız."

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.