Yapı Sektörünün Haber Portalı

Konut Kredisine Yeni Kriterler Yolda

Gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

Konut Kredisine Yeni Kriterler Yolda

Milliyet'in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı öncelikli dönüşüm programı kapsamında konut kredilerine yönelik yeni kriterler getirilecek. Taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

Değer artışına yeni vergilendirme

Maliye Bakanlığı'nca gelecek yıl gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, gayrimenkullerin elde tutulma süresini gözeten, daha etkin bir vergilendirme mekanizması oluşturulacak.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.