Yapı Sektörünün Haber Portalı

Kayabükü Halkından Madene “ÇED Gerekli Değildir” Kararına Dava

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kayabükü Mahallesi’nde kurulması planlanan feldspat ile kuvars işlenmesini öngören proje için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açıldı.

Kayabükü Halkından Madene “ÇED Gerekli Değildir” Kararına Dava

Muğla Valiliği’nin Kale Maden Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından 2 bin 747 hektarlık bir alanda kurulması planlanan kırma-eleme tesisine verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı üzerine, Latmos Platfotmu desteği ve hukukçu Mehmet Çilsal’ın hazırladığı dosyayla Kayabükü köylüleri, yürütmeyi durdurma talebiyle Milas Asliye Hukuk Mahkemesi aracılığıyla Muğla Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

ANKA’da yer alan habere göre; dava dilekçesinde, projenin çevre ve yaşam alanları üzerinde geri dönülmez zararlara yol açabileceği, “ÇED Gerekli Değildir” kararının hukuka aykırı olduğu belirtilerek, yürütmenin durdurulması, kararın iptali ve yargılama sonunda davalı idareye yüklenmesi talep edildi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.