Yapı Sektörünün Haber Portalı

İndirimli Tarifeye Girmek İmkansız

Yılbaşında geçilen yeni tarife ile aylık 150 kilovatsaat (kWh) sınır alınarak yüzde 50-127 arasında zam yapıldı. Ancak 4 kişilik bir ailenin tüketimi en az 177 kWh’ı buluyor.

İndirimli Tarifeye Girmek İmkansız

Son yapılan zamlarla birlikte elektrik faturaları kelimenin tam anlamıyla vatandaşın belini büktü. 150 kilovatsaat (kWh) tüketimin altına yüzde 50, üstüne de yüzde 127 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında konutlarda ortalama tüketim miktarını 134 kWh olarak açıklamıştı. Ancak, hanelerin aylık elektrik tüketimi bunun oldukça üzerinde.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre; 4 kişilik bir ailenin kullandığı cihazların tüketimi tek tek hesaplandı. Tasarruflu, son teknoloji ürünlerle yapılan hesaplamada dahi en az tüketim miktarı 177 kWh oldu. Konutlarda aileler, buzdolabı gibi bazı beyaz eşyaları kullanmaz ve karanlıkta oturursa toplam tüketim 150 kilovatsaatin altında kalıyor.

Kabul edilemez
Ailelerin günde 5 kilovatsaat tüketim yapmasının imkansız olduğunu söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, bunun adının zam değil, soygun olduğunu belirtti. Yüzde 50'lik zammın dahi kabul edilemez bir seviye olduğunu vurgulayan Özdağ, “Kademe tartışmamız da doğru değil. Bu zammın izah edilebilir tarafı yok. Keşke tasarrufu, verimliliği konuşsaydık. Bu iktidar koruduğunu iddia ettiği insanlara dahi yüzde 50 zam yaptı. Bunun adı tasarruf değil, yaşam konforundan ödün vermektir. Bunun adı insanları yoksullaştırıp, enerji yoksunluğuna sürüklemektir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.