Yapı Sektörünün Haber Portalı

İMO’dan Merkez Ankara Hakkında Suç Duyurusu

Ankara'da geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada, Merkez Ankara Şantiyesi’nde bir stajyerin hayatını kaybetmesi ve iki stajyerin yaralanmasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, müteahhit firma, alt işveren, yapı denetim firması ve iş güvenliğinden sorumlu firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İMO’dan Merkez Ankara Hakkında Suç Duyurusu

15 Ağustos’ta yaşanan fırtına ve sağanak yağış esnasında Pasifik İnşaat’a ait Merkez Ankara Şantiyesi’nde meydana gelen iş cinayeti ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi suç duyurusunda bulundu.

BirGün’de yer alan habere göre; müteahhit firma Pasifik İnşaat ve kaba işler alt işvereni Bozbaşoğulları İnşaat, yapı denetim firması ve iş güvenliğinden sorumlu OSGB firması yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan İMO Ankara Şubesi, bir stajyer öğrencinin ölümüne, iki öğrencinin ise yaralanmasına neden olan olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini bildirdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mühendisler hakkında soruşturma
TMMOB’dan yapılan açıklamada, iş cinayetinin yaşanmasına neden olan inşaat mühendisleri hakkında da soruşturma başlatıldı. TMMOB Disiplin Yönetmeliği kapsamında açılan soruşturmanın kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Ne olmuştu?
Hacettepe Üniverisitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Taha Öztürk, Ankara'da 15 Ağustos'ta meydana gelen fırtınada Merkez Ankara Şantiyesi’nde beton kalıplarının üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Pasifik İnşaat'ın şantiyesinde biri yaşamını yitiren ikisi yaralanan üç stajyerin fırtınaya rağmen çalıştırıldığı ileri sürülmüştü.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.