- yapi.com.tr
- 11.05.2003
- GÜNDEM
- 5 okunma
Haydarpaşa Garı ve İTÜ Binaları Otel Yapılmak İsteniyor
Yeni kaynak yaratacak projeler peşinde olan İstanbul Defterdarlığı'nın, üç ana konu üzerinde çalışmalarını tamamlama aşamasında olduğu bildirildi.<
Yeni kaynak yaratacak projeler peşinde olan İstanbul Defterdarlığı'nın, üç ana konu üzerinde çalışmalarını tamamlama aşamasında olduğu bildirildi.
İstanbul Defterdarı Kadir Boy, bu projelerin uygulanması durumunda yıl sonuna kadar iki milyar dolar dolayında bir kaynağın elde edileceğini ileri sürdü.
Çalışmalardan birinin tamamlanarak Maliye Bakanlığı'na sunulduğunu söyleyen Boy, projenin ana fikrini kamunun kullanımında olan bina ve arsaların yerine kullanıcılara yeni yerler sağlanarak, söz konusu binaların başka sektörlere kazandırılması olduğunu anlattı.
"Aralarında Haydarpaşa Lisesi, Haydarpaşa Garı, İTÜ'nün Taşkışla ve Gümüşsuyu'ndaki binalarının da yer aldığı 50 dolayındaki binanın otel olarak kullanılması, en azından turizme kazandırılması mümkün.
Bu binaların önerdiğimiz biçimde kullanılmasıyla 1 katrilyon 250 trilyon liralık bir potansiyel açığa çıkacaktır" diyen Boy, 40 dolayındaki dosyanın ilgili bakanlığa verildiğini belirtti.
İstanbul'da 50 pilot bölgede kira ve tapu değerlerini konu alan bir araştırma yaptıklarını anlatan Boy, saptamaların tamamlandığını, buradan da ikinci bir kaynak yaratılabileceğini ifade etti.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap