- yapi.com.tr
- 04.07.2005
- GÜNDEM
- 2 okunma
Hasankeyf’te Su Altında Bırakılacak Eserler Tanıtım Kitabına Kapak Oldu
Batman’a bağlı Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı ve hidroelektrik santralı bilgilendirme kitapçığının kapağı günün konusu oldu.
Batman’a bağlı Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı ve hidroelektrik santralı bilgilendirme kitapçığının kapağı günün konusu oldu.
Ilısu Barajı’yla sular altında kalacak tarihi eserler, kültürel varlıklar ve doğa harikalarının proje tanıtım kitapçığının kapağında yer aldığını belirten Kültür Sanat Derneği Başkanı Recep Kavuş, su altında bırakacakları en güzel eserleri kapağa yerleştirilmiş. Kitabın içeriğinde de 12 bin yıllık Hasankeyf antik kenti ve bölgenin önemli kültürel ve doğal güzeliklerin bulunduğu alanların tarih su altında kalacağı açıklanmaktadır. Bu tam bir çelişkidir “ diye konuştu.
Enco firması tarafından Devlet Su İşleri (DSİ) ile işbirliği ile hazırlanan bilgilendirme kitapçığında baraj ve enerji fotoğrafları konulması gerektiğini belirten Kavuş, “Kitapçığın kapağına kültürel ve manevi değerlerin yok edildiği hidroelektrik santralından birkaç fotoğraf konulmalıydı. Çünkü onlar barajı halka benimsetmeye çalışıyorlar. Avrupa’da kullanımları yasak olduğundan Türkiye gibi üçüncü dünya ülkelerinde kullanılan hantal bir santral ile dünyanın 8. harikası olan Hasankeyf yok edilecektir. Bunu görmemezlikten gelenlerin halkı ikna etmek için bastırılıp dağıtılan tanıtım kitabı kapağına Hasankeyf ve kültürel varlıklar ve doğa güzelliklerine yer verilmesi bir çelişkidir. Biz baraj yapımına karşı değiliz sadece Hasankeyf antik şehrinin sular altında kalmasına karşıyız. Enerjinin alternatifi var ama Hasankeyf’in asla yok.” şeklinde konuştu.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap