Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin İmar Faciasını Mahkeme Durdurdu

Şahinbey Belediyesi'nin 2022'deki imar planı değişikliği, yeşil alanları ve eğitim alanlarını yok ettiği gerekçesiyle CHP eski meclis üyesi Uğur Kalkan tarafından mahkemeye taşındı. İki yıl süren dava sonucunda mahkeme, imar planlarını iptal etti.

yapi.com.tr
Belediyenin İmar Faciasını Mahkeme Durdurdu (Fotoğraf: AA)

AKP’li Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi, 2022’de Şahinbey İlçesi Güneykent Mahallesinde imar değişikliği yaparak ticaret alanını 7 bin 793,46 metrekareye çıkarırken, 6 bin 756,92 metrekarelik yurt alanını tamamen kaldırmıştı. CHP eski meclis üyesi Uğur Kalkan, yeşil alanların azaltılması, yurt alanının kaldırılması ve ticari alan artışı gibi kararların iptali için Gaziantep İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; mahkeme, imar planlarının şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirleyerek iptal edilmesine karar verdi.

AKP’li belediyelerin imar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi kararının doğru bir karar olduğunu belirten Şahinbey Belediyesi eski meclis üyesi Uğur Kalkan, “AKP’li Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin haksız ve hukuksuz bir imar değişikliği daha başvurumuz üzerine mahkeme tarafından iptal edildi. Şehrimizde gerek eğitim alanlarına gerekse de yurt alanlarına her zaman ihtiyaç var. Güneykent Mahallesi’nde yapılan imar değişikliğinde 6756 metrekare yurt alanı kaldırılmıştı. Buna ilaveten kültürel tesis alanı, park alanı ve yollar da azaltılarak plana 7793 metrekare ticaret alanı getirildi. Bu alan plan değişikliğinden önce yoktu. Üniversite öğrencilerinin çok yoğun olduğu şehrimizde AKP’li belediyeler yurt alanını ortadan kaldırıyor. Bir yandan şehir şehir gezip Gaziantep dışındaki öğrencileri ziyaret edip toplantılar yapacaksın; Gaziantep halkının da yurt alanını keyfi olarak ortadan kaldıracaksın. Burada kocaman bir çelişki var. Burasıyla ilgili uyarımız ve itirazımız dikkate alınmayınca; konuyu avukatım İbrahim Gören aracılığıyla, önceki meclis üyemiz Zeynal Güçyetmez’in de destekleriyle yargıya taşıdık ve kazandık. Şehrimizin ve hemşerilerimizin yararına olan işlere destek olmaya; şehrimizin ve hemşerilerimizin yararına olmayan işlerin de karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. AKP’li belediyeler ve belediye başkanları umarım bu mahkeme kararlarını daha çok okur ve yaptıkları bu hukuksuzlukları bir daha yapmamak için daha fazla gayret gösterirler.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-imar-faciasini-mahkeme-durdurdu_207288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!