Yapı Sektörünün Haber Portalı

En Uzun Vadeli Konut Kredisini İstanbullular Kullanıyor

GYODER Başkan Yardımcısı Gökçe, konut kredilerinde en çok 5-10 yıllık vadelerin tercih edildiğini, diğer şehirlere göre İstanbul'daki başvurularda kredi vadelerinin daha uzun olduğunu belirtti.

En Uzun Vadeli Konut Kredisini İstanbullular Kullanıyor

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe, konut kredilerinin aylık ortalama faiz oranının, geçen yılın üçüncü çeyreğinden itibaren yüzde 1'in altına düştüğünü söyledi. Konut kredilerinde en çok 5-10 yıllık vadelerin tercih edildiğine dikkati çeken Gökçe, ödeme gücüne göre aylık taksitlerin çok yüksek olması nedeniyle 5 yılın altındaki kredilere rağbet olmadığını belirtti.

Gökçe, konut satın alma gücü değerlendirildiğinde, diğer şehirlere oranla İstanbul'daki başvurularda kredi vadelerinin daha uzun olduğunu söyledi. Toplam talebin dörtte üçünün 150 bin liradan düşük fiyatlı konutlara olduğuna işaret eden Gökçe, "Kredi talebinin yüzde 75'ten fazlasını ise 100 bin liranın altındaki krediler oluşturuyor" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.